Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Bruggen over de Vecht draaien door

11:09

De bruggen over de Vecht en de sluis over en in het Smal Weesp draaien deze zomer de hele dag door. Per 1 juni blijven de bruggen tijdens de middagpauze openen voor passanten. Het initiatief moet de doorstroming van de toervaart bevorderen.

Bron: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Harry van ReekenBeheerderoverleg

Tot nu toe werd een aantal bruggen over de Vecht en over het Smal Weesp tussen de middag niet bediend. Dat betekende dat toervaarders op doortocht soms een uur of meer op een bediening moesten wachten, met alle gevolgen voor de doorstroming van dien. In het z.g. beheerderoverleg is door het Watersportverbond regelmatig aangedrongen op een betere afstemming en verbetering van het bedieningsregiem. Met de nu doorgevoerde aanpassing wordt dat gerealiseerd. Overigens gaat het dit jaar om een proef, vooruitlopend op definitieve besluitvorming.

Blijdschap

Regiovertegenwoordiger Wim Broer geeft aan erg blij te zijn dat de diverse beheerders van de bruggen en sluizen besloten hebben de bediening uit te breiden en de middagpauzes te schrappen. Ook komen de avondpauzes op weekend- en feestdagen in de bediening van de bruggen tussen Vreeland en Oud-Zuijlen te vervallen. Na het afschaffen van het sluisgeld in Muiden was de Vecht al tolvrij, nu is ook de brugbediening een heel stuk verbeterd. ‘Wij hopen dan ook van harte dat de proef van dit jaar omgezet zal worden in een definitieve regeling voor de toekomst’. Aldus Broer.

Last modified: 27 mei 2013
Sluiten