Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Bruggen in Nieuwkoop gaan vaker open

08:11

Deze zomer gaan de bruggen in Nieuwkoop vaker open. De bedieningstijden van de bruggen en sluizen zijn beter op elkaar afgestemd en de tijden zijn verruimd.

Rondje Nieuwkoop

Dit vaarseizoen kunnen watersporters door de nieuwe regeling het rondje om nieuwkoop sneller varen. Van Nieuwkoop via de Grecht naar Woerden, via de Oude Rijn naar Zwammerdam en via de Ziendevaart terug naar Nieuwkoop of in de andere richting.

Wens van de watersporter

‘Het rondje Nieuwkoop is een langgekoesterde wens van vele waterrecreanten en ondernemers, maar langere bedieningstijden van bruggen en sluizen kosten geld. Ik ben er trots op dat zoveel partijen zich hebben ingezet om het vaarrondje mogelijk te maken, ook financieel.’ Aldus Rogier van der Sande, gedeputeerde Recreatie en Toerisme.

Bedieningstijden

De ruimere bedieningstijden van sluizen en bruggen rond Nieuwkoop gelden voorlopig alleen voor het komende vaarseizoen. De gemeente registreert hoe vaak de bruggen extra open gaan. Aan de hand daarvan wordt bepaald of de ruimere openingstijden ook in volgende vaarseizoenen gaan gelden. Ook kijkt de provincie of bij andere vaarroutes ruimere openingstijden mogelijk zijn. Voor de openingstijden van de bruggen kunt u kijken op nieuwkoop.nl

Last modified: 12 juni 2013
Sluiten