Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Brons voor Sara Wennekes op WK

13:26

Het ISAF jeugd WK zit er weer op voor de jeugdtalenten. De Nederlandse deelnemers plaatsen zich veelal net iets boven de middenmoot. Surfster Sara Wennekes wist in de RS:X-klasse brons te pakken in Limassol, Cyprus.

Weersomstandigheden

Radialfleetread

Het WK begon met een constante zachte wind, later in de week trok de wind iets aan. In Nederland zijn de jeugdatleten gewend aan windshifts en minder golven volgens coach Rodie Mackelenbergh. Het voordeel van de tactische dimensie van het varen met windshifts die Nederlanders kennen, zat er voor de zeilers niet in tijdens het WK.

Start en win

De start was vaak bepalend voor de uitslag van de race. Door de constante wind uit dezelfde hoek, moesten de deelnemers vooral hard varen. Wie een goede start had en zonder fouten hard doorvoer, eindigde hoog in het klassement. Met de constante wind is er minder sprake van tactisch varen. Mackelenbergh: ‘Dan is het gewoon een kwestie van zo hard mogelijk gaan en zo lang mogelijk concentratie houden’.

Brons

Sara Wennekes, RS:X-surfster van de Delta lloyd Talentploeg, kwam met een glimlach over de finish. Ze is derde geworden en wist daarmee brons te pakken op het ISAF jeugd WK.

Tevreden met het resultaat

De manager van de Delta Lloyd talentploeg is tevreden met het behaalde resultaat. ‘Een 3e en 4e  plaats, aangevuld met een sterk middenveld, daar mag je mee thuiskomen’. In de landencompetitie met 47 deelnemende landen, staat Nederland nu op de 9e plaats.

Uitslag eindklassement Nederlandse jeugdtalenten

 

Klasse Deelnemer Plaats
Laser Radial Girls Maxime Jonker 4
Laser Radial Boys Niels Broekhuizen 10
420 Girls Lisanne Nijdam
Nerine Usman
17
420 Boys Floris van de Werken
Lars Stekelenborg
12
29er Sven Kisters
Daniel Bramervaer
12
RS:X Girls Sara Wennekes 3
RS:X Boys Matthijs van ‘t Hoff 11

 

 

 

 

Last modified: 24 juli 2013
Sluiten