Nieuws

Britse wereldomzeiler afgeslacht

Een 64-jarige Engelsman is slachtoffer geworden van piraten. Voor de kust van Thailand kwamen ze aan boord, sloegen hem met een hamer op zijn hoofd en sneden zijn keel door. Zijn vrouw overleefde de aanval.

14:48

Malcolm Robertson was samen met zijn vrouw Linda bezig aan een wereldomzeiling, op hun jacht Mr Bean. Linda Robertson: "Het gebeurde rond een uur ‘s nachts. Malcolm sliep vooraan in een cabine en ik achterin in een grotere cabine. Ik hoorde iemand aan boord klimmen en riep mijn man. Die schreeuwde me toe dat ik de boot moest verlaten. Plots stonden er drie tieners van rond de zestien jaar in mijn kajuit. Toen ik naar buiten kwam, zag ik al het bloed."

 

De piraten hadden haar man toen al overboord gegooid, na hem verschillende malen met een hamer op het hoofd geslagen te hebben. Ook sneden ze zijn keel door. "Ze wilden onze reddingsboot stelen en begonnen Malcolm op zijn hoofd te slaan. Ze hebben hem vermoord."

 

Linda Robertson zat vervolgens twaalf uur lang vastgebonden in haar cabine. "Ik dacht dat ik ging sterven. Ik kan maar niet begrijpen waarom ze hem afgeslacht hebben en mij in leven lieten. Ik zat twaalf uur vastgebonden en daardoor heb ik wel gezwollen armen en benen, maar voor de rest ben ik oké. Toen ze net vertrokken waren, kon ik mezelf bevrijden. Gelukkig kon de kustwacht hen inrekenen. Ik kan de dood van Malcolm echter onmogelijk aanvaarden en onze kinderen zijn ook helemaal overstuur."

Bekijk hier videobeelden van Linda en de jonge piraten.

Bekijk hier het verhaal van Linda, verteld door haar broer.

 

Reageren? We hebben hier een thread geopend in het forum.

Last modified: 25 maart 2009
Sluiten