Nieuws

Brits syndicaat voor AC 2009

De komende editie van de America's Cup redt het team niet, maar die van 2009 wel en van 2011 ook. Althans, dat is het plan van een nieuw Brits America's Cup-team dat gisteren wereldkundig gemaakt werd.

14:56

De komende editie van de America’s Cup redt het team niet, maar die van 2009 wel en van 2011 ook. Althans, dat is het plan van een nieuw Brits America’s Cup-team dat gisteren wereldkundig gemaakt werd.


Het zeilteam gaat Origin heten. Keith Mills, bedenker van de Air Miles en president van de organisatie die de Olympische Spelen van London 2012 op poten zet, kondigde aan de Cup terug te willen brengen naar Groot Brittannië. Het team zal zich ergens in Engeland vestigen en wordt betaald door private en commerciële partijen.


Komende maand worden de eerste namen bekend gemaakt van enkele Britse sleutelfiguren die het team moeten gaan dragen. Zeilers en ontwerpers zal het team voorlopig nog niet aankondigen. De meeste van hen staan nog onder contract bij syndicaten die aan de komende Cup deelnemen.


In 2003 behaalde de Britse uitdager onder leiding van Peter Harrison de kwartfinale van het evenement. Daarna lukte het de steenrijke Brit niet om genoeg geld bijeen te brengen voor een vervolgcampagne.

Last modified: 5 januari 2007
Sluiten