Actueel, Nieuws

Bouwmeester zakt naar zesde plaats

13:06

Marit Bouwmeester zakt in het klassement van een tweede naar een zesde plaats tijdens het Wereldkampioenschap in de olympische Laser Radial-klasse. In race vijf werd Bouwmeester gediskwalificeerd vanwege te vroeg starten. In race zes ging Bouwmeester vervolgens aan de leiding, waar ze haar koppositie verloor door het wegvallen van de wind. Het WK duurt tot en met 26 november, vandaag is het rustdag voor de zeilers.

Jammer

Marit BouwmeesterHet puntenverschil tussen de koploper en Bouwmeester is slechts zes punten. Coach Jaap Zielhuis geeft de volgende reactie: “Er stond een lekker windje. Prima weer om even echt los te gaan. Maar in de eerste race startte Marit te scherp aan de rechterkant van de startlijn. Ze kreeg een zwarte vlag van het racecomité. Echt jammer. Marit zeilt gewoon heel goed. Je kan er allerlei woorden en kwalificaties voor verzinnen, ik hou het op jammer. Dan de volgende race, waarin Marit weer heel goed weg is. Da’s best knap want je moet die hele race afwachten tot je weer aan beurt bent. Ze komt als eerste bij de bovenboei. Maar in het voordewindse rak zakt de wind er helemaal uit. Marit komt in een windwak en dan schieten er ineens zeven boten voorbij. Dat was zuur. Kortom; vandaag was gewoon frustrerend, we hadden een gat kunnen slaan. Maar dit soort dagen heb je wel eens. We hebben een rustdag om de resetknop te vinden. We gaan gewoon verder met kansen pakken als die zich voordoen. Want die kansen creëert Marit voldoende.”

Bouwmeester wil wel vlammen op het WK en legt de focus op zichzelf. Begin november pakte Bouwmeester nog zilver op het ISAF WK in Abu Dhabi.

Tussenstand

BouwmeesterAan kop gaat nog steeds de Deense Anne-Marie Rindom. Daarnaast mengen ook de olympisch kampioen Lijia Xu (CHN), Evi van Acker (BEL) en Josefine Olson (SWE) zich in de strijd. Alleen Manami Doi (JPN) is een relatief vreemde eend in de bijt. Dit zestal wordt op enige afstand gevolgd door de ervaren Gintara Scheidt (LTU) en Tuula Tenkanen (FIN).

Opvallend positief is dat deze vrouwen op hun beurt op de voet worden gevolgd door Delta Lloyd Talentploeg-zeilster Maxime Jonker, die momenteel op een negende plaats staat. Bekijk hier het volledige klassement.

 

Fotografie: Lloyd Images

Last modified: 25 november 2015
Sluiten