Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Bouwmeester wil vlammen op WK Laser radial

12:51

Marit Bouwmeester start vrijdag 20 november de strijd om het wereldkampioenschap in de olympische Laser radial klasse. De Friese zeilster is regerend wereldkampioen en won op de Olympische Spelen van 2012 de zilveren medaille. Bouwmeester wil op dit WK in Oman, Al Musanah, haar beste zeilen tot nu toe laten zien. Het evenement, met 100 deelnemers uit 49 landen, duurt tot en met 26 november.

Bouwmeester WK klein“Een Wereldkampioenschap in een voor-olympisch jaar is het hoogst haalbare op de Spelen na. Ik heb hier drie maanden keihard naartoe gewerkt. Vanaf het Olympische test evenement in augustus in Rio tot een paar weken geleden. Daarna heb ik rust genomen. Ik ben, samen met mijn coach Jaap Zielhuis, net gearriveerd in Oman. Ik voel me fit en sterk en heb er heel veel zin in.”

Focus op zichzelf

Op dit evenement maakt de Chinese gouden medaille winnaar van 2012 Lijia Xu haar come-back in de Laser radial klasse. De concurrentie is moordend met onder andere Evi van Acker (BEL), Gintara Scheidt (LTU) en Alison Young (GBR). Bouwmeester kijkt niet zozeer naar de concurrentie maar naar zichzelf en is niet snel tevreden met haar prestaties.

“Dit jaar heb ik heel veel progressie geboekt. Maar dat vertaalt zich nog niet voldoende in resultaten. Ik heb een schouderblessure gehad. Dat speelt mee. Begrijp me niet verkeerd het gaat goed. Ik heb Sail for Gold in Weymouth en de Delta Lloyd Regatta in Medemblik met afstand gewonnen. Ik vaar niet slecht maar het kan en moet nog beter. Ik moet me focussen op wat ik kan en dat is veel, maar het moeilijkste is uitvoeren van wat je kan. Mijn tegenstanders zullen vast en zeker ook beter worden in zo een voor olympisch jaar, maar daar heb ik geen controle op. Ik weet wat mijn niveau is en dat wil ik hier laten zien.”

Foto Richard Langdon

Last modified: 22 november 2015
Sluiten