Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Bouwmeester wil alleen goud

11:13

Zeilster Marit Bouwmeester verspeelt op de finaledag van het WK in Mexico haar podiumplaats. Bouwmeester start niet goed en komt niet mee met de voorhoede. Resultaat is een 19e plaats in race 12. Bouwmeester herpakt zich en weet de volgende en laatste race als derde over de finish te zeilen. Helaas net niet voldoende voor een podiumplaats.

Marit BouwmeesterVoor Bouwmeester telt alleen de eerste plaats. Voor haar geldt, de tweede plaats is voor de eerste verliezer. “Ik kwam hier alleen om te winnen”, zegt de teleurgestelde Bouwmeester na afloop. “Liever gok ik en neem ik alle risico, maar ik heb het zelf weggegeven. Ik zet altijd alles op goud.”

“De keuzes die ik maakte, waren niet slim en dan kun je achteraan aansluiten. Het is heel pijnlijk, maar nu ga ik naar huis en dan daar verzinnen hoe ik het de komende maanden ga aanpakken richting Rio de Janeiro.”

Allison Young (GBR) wint het goud, Paige Railey (USA) moet genoegen nemen met het zilver en Rindom (DEN) gaat met brons naar huis. Bouwmeester sluit met vier punten verschil op Rindom aan en eindigt op de vierde plaats.

Revange

BouwmeesterTweevoudig wereldkampioen Marit Bouwmeester greep vorig najaar op het WK in Abu Dhabi net naast het goud. Destijds met het gelijke aantal punten als  de Deense Rindom die nu derde wordt. In Mexico wilde Bouwmeester zich revancheren. Ze begon het toernooi ongelukkig met een 17de plaats. Daarna scoorde ze race na race enkel top drie resultaten en nam de leiding in het klassement over. Op 19 april verspeelde Bouwmeester kostbare punten in race 11 met een slechte start. Alles was op dat moment nog mogelijk. Maar in de openingsrace van de slotdag, race 12, scoorde Bouwmeester een 19de plaats en daarmee waren er geen kansen meer op goud.

Einduitslag

Bouwmeester WK Mexico1. Alison Young, GBR, 42 pnt.
2. Paige Railey, USA, 43 pnt.
3. Anne-Marie Rindom, DEN, 50 pnt.
4. Marit Bouwmeester, NED, 54 pnt.
15. Maxime Jonker, NED, 131 pnt.

  1. Daphne van der Vaart, NED, 135 pnt.

Bekijk hier het volledige eindklassement

Foto: Ayolt Kloosterboer

Tags: , Last modified: 25 april 2016
Sluiten