Actueel, Nieuws

Bouwmeester pakt zilver op ISAF WK

10:14

Marit Bouwmeester begon heel goed aan de medalrace van de ISAF Wereldbeker, maar weet niet de totaalwinst te pakken. Met 7 punten verschil op de nummer een gaat Bouwmeester met de zilveren plak naar huis. Nicholas Heiner werd al eerder in het toernooi uitgeschakeld voor de medalraces.

ISAF SAILING WORLD CUP, HYERESIn de medalrace ligt Bouwmeester tot aan de bovenboei vooraan met de Engelse zeilster Young. In het daaropvolgende voordewind rak draait de wind en verspeelt Bouwmeester haar voorsprong. Bouwmeester reageert als volgt: “In dit nieuwe format vaar je maar zes wedstrijden, waarvan je de slechtste ook nog mag aftrekken. Dan krijgt de medalrace met dubbele punten wel heel veel lading. Dit is in het afgelopen jaren getest en het is wat mij betreft gebleken dat het niet bij onze sport hoort. Zeker als je dan ook nog een medalrace vaart waar men de race eruit moet persen omdat de wind aan het afnemen is en overal en nergens vandaan komt. Dan is de impact wel heel erg groot.”

“Ik ga nu naar huis om te rusten en dan zo laat mogelijk en uitgerust mogelijk weer terug te komen. Ik heb de afgelopen twee maanden non-stop gevaren en moet nu herstellen voor het WK. Vooral de laatste drie weken in deze hitte waren energie-slopend. En daarvoor trainden we in Scheveningen en hadden we drie weken lang heel veel wind.” Vervolgt Bouwmeester. “Ik heb heel veel zin in het WK. Ik heb dit jaar veel progressie geboekt maar het komt er nog niet helemaal uit. Ik wil dat in Oman straks kunnen laten zien.”

De Belgische concurrente Evi van Acker eindigt op een wat teleurstellende vierde plaats. “Pijnlijke vierde plek op de World Cup Final. Niet tevreden, maar veel geleerd en nu vooruit kijken naar het WK in Oman over 3 weken” Van Acker en Bouwmeester zeilen van 20 tot en met 26 november 2015 weer tegen elkaar in de Laser radial klasse in Oman.

Bekijk hier de volledige uitslagen.

Last modified: 6 november 2015
Sluiten