Actueel, Nieuws

Bouwmeester aan de leiding voor ISAF Wereldbeker

13:55

Na 2 dagen zeilen gaat zeilster Marit Bouwmeester in de Laser Radial klasse aan de leiding bij de ISAF Sailing World Cup Finale in Abu Dhabi. Ook Laserzeiler Nicholas Heiner is van de partij. Heiner staat na twee dagen op een 13e plaats.

Bouwmeester ISAF Sailing World Cup Abu Dhabi“We zeilen hier iedere keer op de aflandige ochtendwind. Die is redelijk vlagerig en draaiend. Het zeilen gaat eigenlijk heel goed. Ik had gisteren een goede dag, en vandaag een prima eerste race,” zegt Bouwmeester. “De tweede race kreeg ik een jurystraf. Ik merk dat de jury hier best wel snel is met straffen geven, dat is wel echt iets om op te letten. Blijkbaar focussen zij op net wat andere dingen. Maar we proberen morgen nog een sterke dag te varen, en de focus ligt uiteraard ook op het WK in Oman.”

Bouwmeester gebruikt dit nieuwe evenement om zich voor te bereiden op het Wereldkampioenschap Laser Radial van 20 tot en met 26 november in Mussanah, Oman. Voorafgaand aan de wereldbekerfinale zat Bouwmeester al 12 dagen met coach Jaap Zielhuis in Oman om te trainen. Een groot verschil met Abu Dhabi volgens Bouwmeester: “Oman is een beetje afgelegen, Abu Dhabi is echt heel erg luxe en groot”.

Weer op hoog niveau

Voor Nicholas Heiner is dit evenement weer een wedstrijd op hoog niveau. De wereldkampioen van 2014 verloor de nationale selectiestrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016 van Rutger van Schaardenburg. Heiner nam eerst een stap terug in het Laser zeilen, maar is vaart nu weer in de top mee. Even weggeweest, maar Heiner komt goed mee met de rest. Zijn volgende doelstelling is het winnen van het WK in 2016.

Bekijk hier de uitslagen van de ISAF Sailing World Cup Abu Dhabi

 

Last modified: 1 november 2015
Sluiten