Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Bouw duurzame haven Brouwersdam

08:56

De raad op Schouwen-Duiveland staat in meerderheid achter het plan voor een duurzame jachthaven bij de Brouwersdam. De ‘duurzame jachthaven van de toekomst’ kost ruim 200 miljoen euro en moet honderden banen opleveren. Het streven is om in 2015 te starten met de bouw.

Duurzame jachthaven BrouwersdamDe duurzame jachthaven komt in het Grevelingenmeer, met de naam Brouwerseiland. De haven moet uit vijf verschillende jachthaventjes met recreatiewoningen gaan bestaan. Een van de initiatiefnemers en directeur van Marina Port Zélande Co Schot is blij met de keuze van de raad. “Het is wat toeristen in de toekomst willen”, aldus Schot.

Schot hoopt dat de bouw in 2015 kan starten. Het project moet de eerste drie jaar werkgelegenheid bieden aan circa 800 mensen. “We hebben afgesproken dat we zoveel mogelijk gebruik willen maken van mensen uit de regio.”

Niet iedereen blij

Voordat de jachthaven werkelijkheid is, zijn er een aantal partijen waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten er nog oplossingen komen voor palingvissers die al sinds jaar en dag in het gebied vissen. De surfgemeenschap op het Grevelingenmeer geeft ook aan niet blij te zijn met de toekomstplannen.

Klik hier voor het volledige plan.

 

Last modified: 3 maart 2014
Sluiten