Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Boterletter wedstrijd

09:13

image-2014-kleinAl jaren wordt er in het weekend voor Sinterklaas op de Kralingse Plas wedstrijdgezeild in winterse omstandigheden. Het begon 49 edities geleden als een onderlinge wedstrijd met een boterletter als prijs. Dit jaar wordt op 29 en 30 november de 50e editie van deze zeilwedstrijd georganiseerd. Magic Marine sponsort deze gouden editie en verzorgt samen met Sailcenter het prijzenpakket voor de winnaars.

De wedstrijden zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste zeilevenementen in het land. De jaarlijkse Boterletterwedstrijden, ondersteund door BUKO en Flash Services, vormen een uitdagende afsluiting van het zeilseizoen. Het weer in november en december kan koud en onstuimig zijn maar de Boterletter is nog nooit afgelast.

Een groot aantal zeilers van de Rotterdamsche Zeilvereeniging is door de tijd heen tot de top doorgedrongen. Bekende namen zijn Rutger van Schaardenburg, Margriet Matthijse, Daan Kachelland en de gebroeders Kouwenhoven.

De wind op de plas draait bij wijze van spreken al als er iemand in Kralingen een raam opent. De Rotterdamse Kralingse Plas is om die reden een goede leerschool voor zeilers.
De zeilwedstrijden worden jaarlijks bezocht door ongeveer 300 zeilers uit heel Nederland met ruim 150 boten in bijna 20 verschillende klassen. Aan het eind van het evenement ontvangt elke deelnemer, geheel in de Sinterklaas-sfeer, een boterletter.

Het evenement is te volgen via de speciale website voor deze 50e editie: www.deboterletter.nl

Last modified: 14 november 2014
Sluiten