Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Botenwasstraat tegen aanslag

18:20

Een botenwasstraat moet het probleem van de aanslag op de romp verhelpen.
In opdracht van Team Heiner gaan studenten van de TU Delft het probleem van de aanslag op de romp te lijf. Zij willen dit probleem oplossen door een zogenoemde botenwasstraat.

Team Heiner ervaart het probleem van rompen die niet goed schoon te krijgen en te houden zijn bij boten die voor langere tijd in het water liggen. Antifouling is hier een oplossing voor, maar is niet altijd effectief. De boot uit het water halen voor een schoonmaak is een tijdrovende klus.

Studenten van de minor Sports Innovation gaan nu de uitdaging aan om dit probleem te verhelpen. Gedurende zes maanden werken zij fulltime aan dit project. De studenten hebben verschillende studierichtingen en werken zes maanden fulltime samen aan dit project om tot een goede oplossing te komen. Met deze minor leren zij innovaties identificeren en uitvoeren. Het onderzoek naar de oplossing bevindt zich nu nog in het beginstadium: aan de inventarisatie en het plan wordt gewerkt. Uitkomst hiervan is waarschijnlijk een semi-automatisch rompreinigingsapparaat, wat ook wel een botenwasstraat genoemd kan worden.

Last modified: 22 november 2012
Sluiten