Nieuws

Boekpresentatie Thalassa II

Voormalige Zeilen columnisten Ruth Gerritse en Mark van 't Woud presenteren hun boek 'Aarden op Zout'.

15:44

Zes jaar lang zwierven Ruth Gerritse en Mark van ‘t Woud over de wereldzeeën. In Zeilen schreven zij over hun belevenissen. Onlangs legden zij de laatste hand aan ‘Aarden op zout, zes jaar zeilen met de Thalassa II’.

Op 25 oktober houden zij hun boek ten doop in de Rode Hoed in Amsterdam en u kunt daar bij zijn voor slechts 10 euro. In samenwerking met Zeilen verzorgen zij een spetterende presentatie, die garant staat voor een middag zeilentertainment.

In 2000 gooien Mark en Ruth na jaren van voorbereiding de trossen los en beginnen zij aan hét avontuur van hun leven. Met een flexibele planning, een open vizier en de vurige wens om een aantal van de mooiste plekken op de aardbol te verkennen, zeilen ze zes jaar rond de wereld. Ze brengen maanden door in de eenzaamheid van Patagonië, varen om Kaap Hoorn en zwerven over de Stille Zuidzee.

Al snel blijkt de reis meer dan een zeiltocht. Een jarenlange droom wordt dagelijkse realiteit, perspectieven veranderen en met de eindeloze horizon voor de boeg leren Ruth en Mark over kansen, keuzes en aanpassingsvermogen. In juli 2008 keren ze na 40.000 mijl en 2210 dagen terug in Nederland.

‘Aarden op zout, zes jaar zeilen met de Thalassa II’ verschijnt bij Uitgeverij de Alk & Heijnen. Het boek vertelt over de reis die deze vertrekkers maakten en gaat is meer dan een boek alleen over zeilen. In ruim 170 columns biedt Ruth een impressie van een nieuw leven.

Lange verhalen beschrijven de mijlpalen, de confrontatie met een storm en de spreekwoordelijke kersen op de vertrekkerstaart. Nooit eerder gepubliceerde fragmenten bieden een open en persoonlijke kijk op een tocht buiten de gebaande paden.

Presentatie

De zaal is open om 14.00 uur. Om 14.30 uur begint het programma en rond 18.00 uur gaan de deuren weer dicht. Natuurlijk kunt u na afloop van de presentatie het nieuwe boek van Mark en Ruth (met korting) kopen en laten signeren. U kunt u aanmelden door een email met het aantal personen en uw adresgegevens te sturen naar info@alk.nl.

 

Presentatie ‘Aarden op Zout’

25 oktober 2009

14.00  – 18.00 uur

Kosten: € 10,-

De Rode Hoed

Keizersgracht 102

1015 CV Amsterdam

Last modified: 2 oktober 2009
Sluiten