Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Bo (15) dolgelukkig met boot Marit Bouwmeester

14:42

De vijftienjarige Bo in de Laser Radial waarmee Marit Bouwmeester zilver wist te winnen tijdens de Olympische Spelen. Foto Eric van Staten

De vijftienjarige Bo in de Laser Radial waarmee Marit Bouwmeester zilver wist te winnen tijdens de Olympische Spelen. Foto Eric van Staten

Nietsvermoedend kwam de 15-jarige Bo van Wendel de Joode met haar ouders en broertje naar de Hiswa. Op internet had ze al gezien dat de Laser Radial van haar grote idool Marit Bouwmeester op de stand van Sailcenter stond.

Met deze boot heeft de Friezin zilver gewonnen tijdens de Olympische Spelen 2012. Natuurlijk wilde Bo bij aankomst in de RAI meteen even naar de Laser Radial van Marit kijken, en die aanraken. Op de stand wachtte haar de verrassing van haar zeilleven. Niet alleen kreeg de jonge zeilster een shirt dat Marit had gedragen tijdens de Olympische Spelen, maar mocht ze ook de ‘zilveren’ Laser Radial in ontvangst nemen. Het was een cadeau van haar ouders.

“We waren op zoek naar een boot voor Bo. Bij Sailcenter wisten ze dat ze een grote fan is van Marit Bouwmeester, die ze al jaren volgt. Toen de olympische boot in de verkoop kwam, kregen we een tip van Sailcenter en hebben we besloten Marit’s Laser Radial voor Bo te kopen.”

Bo leek het nauwelijks te kunnen geloven.  “Is dit echt mijn nieuwe boot?”, stamelde ze, terwijl de tranen van geluk in haar ogen sprongen. “Dit is echt tof, vet.”

Een paar jaar geleden was Marit Bouwmeester aanwezig bij een zogenaamde Jeugd opstapdag op de Braassem. Daar sprak Bo haar grote voorbeeld. “Meedoen aan de Olympische Spelen is  ook mijn grote droom.”

De United 4 is waarschijnlijk de eerste grote wedstrijd waaraan Bo met haar ‘olympische’ Laser Radial zal deelnemen.

 

 

Last modified: 13 maart 2013
Sluiten