Nieuws

Bijboot met zeil en roeiriemen

Tussen alle bijboten in hal 7 op de Hiswa is een stand waar zeiltjes bovenuit steken. Deze horen bij een bijboot die niet alleen als motorboot is te gebruiken, maar ook als zeil- en roeiboot.

13:05

Heerco Halbersma van Friesland Watersport omschrijft deze Walker Bay als een boot die goed zeilt, maar niet uitgesproken snel. “In Nederland is het meestal niet zo’n probleem, maar in het buitenland heb je soms een bijbootje nodig om aan wal te komen. Daarnaast is het een leuk bootje om mee te hebben voor de kinderen, zodat zij kunnen zeilen.”

Het bootje is in twee varianten te zien op de Hiswa. De een is 251 bij 132 centimeter en weegt 40 kilo, een iets groter formaat is 295 bij 135 centimeter, weegt 57 kilo. De kleinere versie heeft een rubberband aan de buitenkant, die zorgt voor een hoger draagvermogen, stabiliteit en beschermt tegen beschadigingen.

Wat dat betreft is dit bootje niet voor elk jacht geschikt. “Je moet wel een jacht van 48 voet hebben om deze bijboot op het dek kwijt te kunnen. Vaker slepen mensen deze bijboot achter de boot aan.”

(Zita Divendal)

Last modified: 7 maart 2011
Sluiten