Nieuws

Bertarelli gaf geld aan Team Nieuw Zeeland

De krant New Zealand Herald komt met een opmerkelijke onthulling. Volgens de krant heeft Bertarelli geld gegeven om Team Nieuw Zeeland er bovenop te helpen. Zo hoopt de Alinghi-baas een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld in 2007 te garanderen.

10:43

De New Zealand Herald komt met een opmerkelijke onthulling. Volgens de krant heeft Bertarelli geld gegeven om Team Nieuw Zeeland er bovenop te helpen. Zo hoopt de Alinghi-baas een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld in 2007 te garanderen.


De onthulling komt kort nadat het ontslag van Alinghi-schipper Russell Coutts bekend werd gemaakt. Volgens Grant Dalton, de huidige syndicaatleider van de Nieuw-Zeelanders, gaat het om een lening die moet worden terugbetaald. Een vriendendienst aldus Dalton; het geld kwam uit Bertarelli’s eigen zak en is er geen band met team Alinghi. De grootte van het bedrag is niet bekend, volgens geruchten gaat het om miljoenen. Dalton hierover in de NZ Herald: ‘Het heeft niet veel zin zoiets voor 100 dollar te doen, nietwaar?’
Ook zegt hij: ‘Ik ben een sportman. Mijn taak is de America’s Cup winnen en terug te brengen naar Nieuw-Zeeland. Dit geld kan daarbij helpen.’ De zaak kwam drie maanden geleden rond, vlak voordat de luchtvaartmaatschappij Emirates hoofdpsonsor werd van Team Nieuw Zeeland.

Last modified: 2 augustus 2004
Sluiten