Nieuws

Berkhout en De Koning geridderd

Lobke Berkhout en Marcelien de Koning zijn zondag geridderd. De drievoudig wereldkampioenen in de 470-klasse werden na afloop van het ONK Olympische klassen onderscheiden. Zij werden beide tot ridder in de orde van Oranje-Nassau geslagen. Eerder op de dag had het duo de Nederlandse titel veroverd.

15:47

Bij de mannen ging de titel in de 470 naar Sven en Kalle Coster. Zij bleken oppermachtig in hun klasse en eindigden met zeventien punten voorsprong op de nummers twee, Steven le Fevre en Steven Krol.

In de Yngling-klasse ging de strijd tussen stuurvrouwen Mandy Mulder en Renee Groeneveld. Mandy Mulder, met Marije Faber en Marije Kampen als bemanning, won vier manches en greep daarmee de titel. Renee Groeneveld, met Annemieke Bes en Janneke Hin, won twee wedstrijden en daarmee het zilver.

In de Finn-klasse viel de grootste verrassing van het weekeinde. Karel van Hellemond troefde Pieter-Jan Postma, de nummer twee van het WK in Cascais, af. Na acht races had hij precies één punt minder dan zijn concurrent

m18z3xms7e1u

Last modified: 15 april 2008
Sluiten