Nieuws

Berkhout en Westerhof veroveren brons

WEYMOUTH - Zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zijn er vrijdag tijdens de Olympische Spelen in geslaagd een bronzen medaille te veroveren in de 470-klasse. 

14:38

WEYMOUTH – Zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zijn er vrijdag tijdens de Olympische Spelen in geslaagd een bronzen medaille te veroveren in de 470-klasse. 

WEYMOUTH – Zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zijn er vrijdag tijdens de Olympische Spelen in geslaagd een bronzen medaille te veroveren in de 470-klasse. 

Het duo begon de allesbeslissende medal race ook al als nummer drie; de kansen op goud waren reeds verkeken.

In de slotrace kwam het aan op een gevecht met de Françaises Camille Lecointre en Mathilde Geron.

Strafrondje

Berkhout/Westerhof verloor in het begin veel terrein, onder meer door een strafrondje. De Nederlandse boot vond echter langzaam de aansluiting en slaagde erin als zesde te eindigen, vlak achter de Franse boot. Dat was net voldoende voor brons.

Er stond een heel lichte bries op de Engelse publieksbaan, vlak onder de wal. Door de wegvallende wind werd het traject tijdens de race nog ingekort.

De gouden medaille was een prooi voor het Nieuw-Zeelandse duo Jo Aleh/Olivia Powrie. Het Britse koppel Hannah Mills/Saskia Clark veroverde zilver.

Nederland besluit het zeiltoernooi zo met drie medailles na het goud voor Dorian van Rijsselberghe en het zilver voor Marit Bouwmeester.

Zeventiende medaille

Het betreft de zeventiende medaille voor Nederland tijdens deze Spelen, één meer dan het totaal van vier jaar geleden.

Aangezien beide hockeyteams in de finale staan, zal het totaal zeker op negentien uitkomen.

Lees alles over de Spelen op onze special

© NUsport

Last modified: 10 augustus 2012
Sluiten