Actueel, Nieuws, Wedstrijden, Zeilen nieuws

Berichtgeving America’s Cup genomineerd voor Emmy Awards

19:35

Controlecentrum foto Gilles Martin-RagetDe berichtgeving en mediaproducties van de 34e America’s Cup zijn genomineerd voor vijf Emmy Awards. Stan Honey,  director of technology voor de 34e editie van de Cup: “Een van de prioriteiten toen we in 2010 begonnen met de voorbereidingen, was het creëren van een aantrekkelijke televisieverslaggeving. De nominatie betekent de erkenning van de America’s Cup als televisiesport.”

De mediaproducties zijn genomineerd voor:

  • Outstanding Live Sports Special
  • Outstanding New Approaches – Sports Event Coverage – Official App
  • Outstanding Technical Team Remote
  • Outstanding Live Event Audio/Sound
  • De George Wensel Technical Achievement Award – AC LiveLine, ‘WingWash’

Ook  app genomineerd

Daarnaast is de officiële America’s Cup app genomineerd in de categorie Outstanding New Approcaches- Sports Event Coverage. Gebruikers van de app konden onder andere via de applicatie de wedstrijd live volgen en naar wens kiezen tussen audiokanalen van de boten of van de wedstrijdcommentators.

Technologische uitdaging

De speciaal voor de wedstrijd ontwikkelde LiveLine technologie, waarbij de positie, snelheid en koers van de boten zeer nauwkeurig werd weergegeven als laag over de videobeelden, werd al eerder beloond met een Emmy Award voor Outstanding Technical Achievement. LiveLine is nu nogmaals genomineerd in dezelfde categorie, dit keer voor de grafische weergave van ‘wingwash’, de vuile wind van de vleugelzeilen.

De 35e Sports Emmy Awards worden uitgereikt op 6 mei in New York.

http://www.youtube.com/watch?v=5uCjWfTIhMI

 

Last modified: 8 februari 2019
Sluiten