Actueel, Nieuws

Bejaarde broers plannen oneindige reis

19:36

Carl (links) en Van Vollmer.

Carl (links) en Van Vollmer. Foto Simone Wilson.

De Amerikaanse tweelingbroers Van en Carl Vollmer hebben besloten van wal te steken om nooit meer terug te keren. Voor hun reis hebben de broers een 160 voet lange barkentijn op het oog: Peacemaker. Sinds augustus hebben de Vollmers gezocht naar bemanning voor het schip. Iedereen die een nuttige bijdrage kan leveren aan de bemanning, mag mee. Onder de voorwaarde dat, als de broers komen te overlijden aan boord, ze een zeemansgraf krijgen.

Beide broers zijn alleenstaand. “Vrijwel al onze familieleden en vrienden zijn overleden. Mensen uit de buurt, mensen waarmee we zaken hebben gedaan, ze leven niet meer”, zegt Van Vollmer. “We kunnen wachten op de dood in een bejaardentehuis, maar we gaan liever anders.” Beiden zijn nog gezond en hebben zo’n veertig jaar samen aan boord van een 42-voets boot gewoond.

Peacemaker onder zeil.

Peacemaker onder zeil.

Peacemaker

De houten driemastbarkentijn Peacemaker is 160 voet lang en werd in 1989 te water gelaten in Brazilië. De boot werd gebouwd door een groot industrieel die met zijn familie tochten maakte op de boot. In 2000 werd de boot verkocht aan een religieuze groepering, die nu de verkopende partij zijn van het schip. Peacemaker moet naar verluidt drie miljoen dollar opbrengen.

Het geld voor de aanschaf en de eerste jaren onderhoud van het schip zou worden geschonken door een vriend van de Vollmers, maar tot op heden staat het schip nog steeds in de verkoop. Naast de koopsom voor het schip is er nog een klein struikelblok; geen van beide broers heeft de juiste papieren om met een dergelijk groot schip te kunnen varen. “Daar wordt aan gewerkt”, zegt Van Vollmer. “Het praktijkexamen van mijn online cursus is half december.”

Last modified: 1 december 2015
Sluiten