Actueel, Nieuws

Bediening bruggen en sluizen op aanvraag

12:27

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft per 1 november 2012 op een aantal bruggen en sluizen in het IJsselmeergebied bediening op aanvraag ingevoerd. Naviduct/Krabbergatsluis in Enkhuizen en de Stevinsluis in Den Oever worden van 29 maart tot en met 31 oktober 2013 op aanvraag bediend. Dit geldt van 22.00 en 6.00 uur. Schippers moeten zich hier minimaal 4 uur en maximaal 12 uur voor een bediening van tevoren melden via telefoonnummer 0517-578173.

Efficiëntie
Rijkswaterstaat heeft deze maatregel ingevoerd om efficiënter te kunnen bedienen. De sluismeester of brugwachter is niet altijd op de brug/sluis, maar komt op afroep. De schipper moet tijdens zijn reis daarom tijdig een bediening aanvragen.

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat

Zomerrooster
Het zomerrooster gaat vanwege het Paasweekend dit jaar in op vrijdag 29 maart.
De sluizen en bruggen waar in de zomer tussen 22.00 en 6.00 uur de bediening op aanvraag geldt zijn de Naviduct/Krabbergatsluizen bij Enkhuizen en de Stevinsluis bij Den Oever.

De nieuwe Ramspolbrug wordt in het zomerseizoen dagelijks lokaal bediend van 8.00 tot 22.00 uur.

Voor alle overige bruggen en sluizen van Rijkswaterstaat in het IJsselmeergebied en de randmeren verandert de situatie niet. Informatie over bedieningstijden is hier na te lezen.

Last modified: 26 maart 2013
Sluiten