Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Barcelona World Race van start op oudejaarsdag

13:02

Barcelona Word Race 2014/2015 PRESS CONFERENCE SKIPPERSOp oudejaarsdag begint in Barcelona voor de derde keer de Barcelona World Race. In totaal hebben zestien zeilers met acht IMOCA 60’s zich opgegeven voor deze unieke non-stop rond de wereld zeilwedstrijd voor tweekoppige bemanningen. Naar verwachting doet de vloot er gemiddeld negentig tot honderd dagen over om de in theorie 23.000 lange circumnavigatie van en naar Barcelona af te leggen.

De eerste twee edities van de wedstrijd werden door de Fransman Jean Pierre Dick met respectievelijk Damian Foxall en Loick Peyron gewonnen in een recordtijd van 92 dagen. De tweevoudig winnaar verzorgt deze keer een dagelijks verslag van de wedstrijd vanuit Barcelona. Als favorieten staan te boek Alex Thomson en Pepe Ribes aan boord van Hugo Boss; de lichtste en op papier de snelste IMOCA 60 van de vloot; Hugo Boss. Maar ook het zeer ervaren duo Jean le Cam en Bernard Stamm doen een serieuze worp naar de eindoverwinning. De 61 jarige Hongaar Nando Fa doet samen met Conrad Colman (winnaar Global Ocean Race 11/12) voor de eerste keer mee met de zelf ontworpen en gebouwde Spirit of Hungary.

barcelona-world-race-initiative-offers-key-skills-to-a-truly-global-audience-for-free_articleSliderDe Barcelona World Race is te volgen op http://www.barcelonaworldrace.org/ met dagelijks live videoverslag van één van de boten. Op de website zijn ook de Barcelona World Race-app en de Barcelona World Race The Game-app te downloaden. Om het spektakel met een kritische blik te kunnen volgen heeft de organisatie een online cursusprogramma samengesteld voor alle volgers. De Barcelona World Race Ocean Campus biedt gratis online cursussen aan over meteorologie, gezondheidsleer, voedsel en diëten, oceanografie en chronobiologie. De cursussen maken onderdeel uit van het Massive Online Open Courses– initiatief dat internationaal door onderwijsinstellingen wordt ingezet om kennis gratis te verspreiden. De cursussen worden in het Engels, Spaans en Catalaans aangeboden van november 2014 tot mei 2015.

Last modified: 30 december 2014
Sluiten