Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

ARC Baltic Rally, verkenning van de Oostzee

14:32

Zes hoofdsteden in zes weken. Dat is waar de ARC Baltic Rally voor staat. Een door de World Cruising Club (WCC) georganisserde tocht over de Oostzee. De nieuwe rally heeft de focus op cruisen op zee, in combinatie met verkenning van de cultuur en geschiedenis van de regio’s. De rally is een ontdekkingstocht van ongeveer 1500 NM door de Oostzeeën van Europa.

ARC Baltic RallyOp naar het oosten

Andrew bisschop van World Cruising Club: ’We kregen vaak verzoeken van vorige ARC deelnemers voor een Baltische cruise. Met de populaire Malts Cruise in Schotland is bewezen dat het rally format van makkelijk varen, culturele en sociale activiteiten, onder begeleiding van een moederschip goed werkt. Ik vond dat de tijd rijp was om verder naar het oosten te gaan. De Oostzee is een enorme waterweg die prachtige zeilgebieden bezit. Met de toegevoegde attractie van een unieke en gevarieerde geschiedenis, is het een perfecte plek om rond te trekken”.

De route

De route start in het Duitse Kiel, daarvanuit zeilt de vloot naar de Estse hoofdstad Tallinn. Dan varen de schepen naar het Russsische St. Petersburg, Helsinki in Finland, de Finse provinciale hoofdstad Mariehamn, de Zweedse hoofdstad Stockholm, om te eindigen in het Deense Kopenhagen. Op de route liggen een aantal zeer interessante bezienswaardigheden van de Oostzee. De ARC Baltic Rally is gepland medio juli, zodat tegen het einde van augustus ook de jachten van verder weg hun thuishaven kunnen bereiken.

Inschrijvingen

De inschrijvingen liepen al snel strom. Binnen het eerste uur van het moment van inschrijven registreerden zich al 15 schepen. De organisatie heeft zich gericht op zeilers uit meerdere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Zweden, Australië en Nederland. Inschrijvingen voor ARC Baltic staan ​​open voor monohulled jachten van 27 – 60 ft. Inschrijven kan via www.worldcruising.com

Archipelago, foto: Dick ManderErvaren begeleider

De ervaren Oostzee- en wereldzeiler Hans Hansell zeilt met zijn Jeanneau Sun Odyssey 49 mee als begeleider en schipper. ‘Ik kijk ernaar uit om dit prachtige zeilgebied dat rijk is aan cultuur en natuur met de ARC Baltische zeilers te delen” aldus Hans, ‘De rally is een uitstekende gelegenheid om van deze unieke omgeving te genieten, bezoeken aan historische steden te brengen en om veel nieuwe vrienden te maken langs de route.”

Last modified: 2 oktober 2013
Sluiten