Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Andrew Simpson Gold Cup Benefit

14:37

In het gezelschap van zeilers uit de America’s Cup en de Agro Group Gold Cup, wordt tijdens de Argo Group Gold Cup de Andrew Simpson Gold Cup Benefit georganiseerd. Het doel van de benefiet-cup is om geld in te zamelen voor de Andrew Simpson Sailing Foundation.

De foundation

Andrew Simpson

De foundation is bedacht en opgericht door Ben Ainslie, Iain Percy en Andrew ‘s vrouw Leah. Het idee achter de foundation is om het leven van Simpson te eren en met zijn nalatenschap jongeren te stimuleren in het zeilen. De foundation probeert te zorgen voor materiaal en professionele coaching, bij lokale zeilvereniging, daar kunnen kinderen kennis maken met de zeilsport.

De Andrew Simpson Sailing Foundation werd opgericht na het tragische overlijden van de topzeiler, die door vrienden ook wel ‘Bart’ werd genoemd. De Ben Ainslie Racing Team (BART), bestaande uit dezelfde bemanning die in de 2008 streden om de Argo Group Gold Cup met Andrew Simpson als teamadviseur, is teruggekeerd naar Bermuda om de aandacht te vestigen op de Andrew Simpson Sailing Foundation. Hiermee willen de zeilers ter nagedachtenis aan hun overleden vriend en collega- zeiler een eerbetoon bewijzen.

De Andrew Simpson Gold Cup Benefit is op donderdag 10 oktober. Via www.andrewsimpson-auction.com kunt u bieden op de attributen die door de foundation tijdens de veiling worden aangeboden.

Last modified: 9 oktober 2013
Sluiten