Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

‘Anderhalf jaar gedobberd op Grote Oceaan’

17:40

Man dobbert van Mexico naar Marshall EilandenOp het Ebon atol, onderdeel van de Marshall-eilanden in de Grote Oceaan, is een man aangespoeld in een zes meter lange motorboot. Hij zegt anderhalf jaar op de oceaan te hebben gedobberd.

6000 mijl

De man, genaamd José Ivan, was in september 2012 vanuit Mexico vertrokken samen met een vriend, op weg naar El Salvador. Het duo leed vervolgens schipbreuk, waarbij zijn vriend omkwam. Deze week spoelde de man aan op het Ebon atol, op bijna 6000 mijl van Mexico.

Schildpaddenbloed

De details van zijn verhaal zijn nog niet duidelijk door de slechte gezondheid van de man. Toen hij werd gevonden droeg hij alleen ondergoed en had hij lang haar en een flinke baard. Hij zegt in leven te zijn gebleven door vogels, vissen en schildpadden te eten. Om vocht binnen te krijgen dronk hij het bloed van de schilpadden. In de zwaar gehavende boot van de mand werd een schildpad aangetroffen.

Volgens de lokale autoriteiten is zijn verhaal aannemelijk. Een van de gezinnen op het eiland heeft de man onder hun hoede genomen.

Beeld: Google Maps

Last modified: 31 januari 2014
Sluiten