Actueel, Nieuws

Amerikaanse leger redt zieke baby op oceaan

12:01

Het Amerikaanse leger heeft op een spectaculaire wijze een eenjarig kind gered. De reddingsoperatie ging van start toen de opvarenden van een zeilboot op de Stille Oceaan een noodkreet verzonden naar de Amerikaanse kustwacht. Vanwege de afstand is de Amerikaanse luchtmacht en marine ingeschakeld.

Noodoproep

De zeilboot bevindt zich op het moment van de melding circa 1400 kilometer uit de kust. De baby aan boord heeft hoge koorts gekregen en uitslag over het hele lichaam. De medicatie aan boord heeft geen effect en dus besluiten de ouders een noodoproep te doen. De communicatieapparatuur aan boord is uitgevallen en ook de motor blijkt defect. Via de satelliettelefoon weet het stel met hun twee kinderen van 1 en 3 jaar toch alarm te slaan.

Luchtmacht en marine in actie

De zeilboot is buiten het bereik van de Amerikaanse kustwacht en de legermacht schiet te hulp. De luchtmacht zet een C-130 in, met aan boord vier parachutisten. De vier landden in het water en klimmen aan boord van de zeilboot. De hulpverleners geven de baby een medische behandeling en ze is inmiddels stabiel. De baby wordt eerst overgebracht naar het marineschip USS Vandegrift, vanuit daar gaat de baby door naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. 
De hulpverleners blijven bij het kind tot het veilig in een ziekenhuis is gearriveerd voor verdere behandeling. Televisiezender NBC meldt dat het gaat om een salmonella-infectie.

Last modified: 7 april 2014
Sluiten