Actueel, Nieuws

America’s Cup wint Emmy Award

13:16

De mobiele applicatie van de America’s Cup heeft een Emmy Award gewonnen in de categorie Outstanding New Approaches – Sports Event Coverage.  De award is toegekend vanwege de nieuwe interactieve manier van sportnieuws brengen.

De app

America's Cup appDe mobiele app bevatte wedstrijduitslagen, video’s, geanimeerde races, wind en getij informatie en foto’s. Gebruikers van de app konden eveneens wereldwijd deelnemen aan real time chat op hun tablet of telefoon.

“We hadden twee hoofddoelen voor de laatste America’s Cup. Ten eerste wilden we de race winnen, wat we gelukkig deden. Maar we wilden ook onze sport spannender en toegankelijker maken voor kijkers en algemene sportfans door betere televisie en multimedia producties te maken. De vijf nominaties en in het bijzonder deze onderscheiding voor de mobiele applicatie, is een erkenning voor alle mensen die zo hard gewerkt hebben om die visie te realiseren,” zegt Oracle Team USA schipper Jimmy Spithill.

Vijf nominaties

Met vijf nominaties is de America’s Cup een van de meest erkende sportgebeurtenis in de Sports Emmy Awards. De mediaproducties van de America’s Cup kregen naast de nominatie voor de app een nominatie voor:

  • Outstanding Live Sports Special
  • Outstanding Technical Team Remote
  • Outstanding Live Event Audio/Sound
  • De George Wensel Technical Achievement Award – AC LiveLine, ‘WingWash’
Last modified: 7 mei 2014
Sluiten