Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Amateur BootBouw Award uitgereikt

10:50

Op Hiswa Klassiek, voorheen bekend als de Beurs Klassieke Schepen, stonden de nominaties van de Amateur BootBouw Award 2014. In totaal vijf klassieke boten. Na een lange voorselectie is de prijs uitgereikt aan Hans Detmers, met zijn 12,5 voet Haven. De Amateur BootBouw Award heeft als doel om mensen aan te zetten om over hun schroom heen te stappen en de uitdaging van het bouwen van een boot aan te gaan.

100-jarig bestaan

Hans DetmersMet een klein verschil heeft Hans Detmers met zijn 12,5 voet Haven de award van 2014 gewonnen. Het ontwerp dat hij bouwde is dit jaar 100 jaar oud, iets dat hijzelf nog niet wist maar later bij hem bekend werd. Detmers is dan ook dubbel zo verrast en gelukkig.

De tweede plek gaat naar Maarten Tromp met zijn 12-voets jol. De 12-voets bestaat net als de Haven dit jaar 100 jaar. De derde plek staat op naam van Reyer de Boer.

Publieksprijs 

De spanning voor de publieksprijs was groot. Bij de eerste telling leek het een gelijkspel voor Maarten Hopman en Hans Detmers. Bij de tweede telling wordt duidelijk dat de publieksprijs is gewonnen door Maarten Hopman, met zijn 12-voets jol.

Last modified: 14 maart 2014
Sluiten