Actueel, Nieuws

Als bonus toch nog zeilen op de Van Uden Reco

17:59

zeilen
Dit wordt hem niet meer” zucht een zeiler naar zijn concurrent. Er drijven honderd boten op een spiegelglad Haringvliet. Exact zoals voorspeld, staat er 0 knopen wind met vlagen 0 knopen wind. Niks, noppes, nada. “We gaan de boot maar alvast poetsen” wordt er verzucht door mening zeiler. Er is al een uur verstreken sinds de officiële starttijd.

Maar net als de emmertjes naar buiten gehaald worden, komt uit het westen een lekker briesje. Eerst vijf knopen, dan tien. Aan de dijk prijken de grijze zeilen van een Swan 45. “De van Uden vaart! De van Uden vaart” wordt er verrukt geroepen. Tientallen hoofden kijken naar de gewaarwording, alsof de koningin aangetreden is.  Her en der worden zeilen gehesen. Er ontstaat een blijde onrust. We gaan zeilen!

De eerste starts
Al snel wordt de baan uitgelegd en blijft een constante stabiele wind staan. De Mr Henri vaart in de Melges klasse na een lange reparatie, waarmee ze om 07:00 uur vanochtend pas klaar waren, weer mee. Hij krijgt daar concurrentie van Peak Sailing Team dat met een steeds terugkerende koppositie een stevige competitie biedt.  Histos moet zich in de j22 klasse helaas terugtrekken, nadat zij hun want verliezen, maar gelukkig hun mast behouden. De studentenvereniging Broach maakt haar naam als beste studentenzeilvereniging van Nederland waar door in deze klasse de eerste én tweede plaats te veroveren.

In de Swan klasse heeft de Motions in de laatste race wel heel veel pech. Na een aanvaring op de startlijn, liggen ze veel te vroeg over de start. Met een individuele terugroep tot gevolg. Met goede moed zakken ze terug om opnieuw te starten, maar draaien hun rondje een paar meter te vroeg. Een OSC als gevolg.

Terug op de haven paraderen de zeilers met verbrandde hoofden en permanente glimlachen over de kade. De trailers worden weer ingepakt, de Swan van Uden wint de titanenstrijd van de Reco en een ding staat als een paal boven water. Het zeilseizoen is geopend!

De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta wenst jullie een prachtig seizoen en kan maar een ding zeggen: tot volgend jaar!

Uitslagen zijn te lezen op http://www.vanudenreco.nl/uitslagen.php
De van Uden Reco is te volgen op twitter, facebook en natuurlijk op de website

Last modified: 21 april 2013
Sluiten