Actueel, Nieuws

Almere regatta komend weekend van start

12:19

Aanstaand weekend op 9 en 10 mei wordt op het Markermeer voor de kust van Almere de 5e Almere Regatta gezeild. In samenwerking met X-Yachts Holland en X-Club Nederland wordt ook gestreden om de X-Yachts Holland Cup.

Almere RegattaOndanks het drukke zeilprogramma in de maand mei hebben zich tot nu toe 55 boten ingeschreven. Bijna evenveel als vorig jaar en de inschrijving staat nog open tot 8 mei.

Er wordt gestreden in de ORC klassen 1, 2 en 3. De uitslagen in deze klassen tellen mee voor het Nederlands ORC-kampioenschap 2015. Verder is er nog een Sportbotenklasse en Eenheidsklasse. Alle voornoemde klassen varen een Up/down wedstrijd. De gemeten X-Yachts varen in de betreffende ORC-klasse.  Per dag worden 4 wedstrijden gevaren. Aanvang eerste wedstrijd op beide dagen om 10.00 uur.

De X-Yachts Family Class vaart een langebaanwedstrijd. Ook is er een Langebaanwedstrijd voor ongemeten boten, de zg. SW-klasse.

In de drie ORC-klassen verschijnt een sterk veld van 32 boten aan de start. Kanshebbers op een podiumplaats vanuit WSV Flevomare, de organiserende vereniging zijn er zeker. Allereerst de Who’s Next van Casper Ploos van Amstel in de ORC-1, In de ORC-2 is The Fox van Victor Lendering een podium kandidaat, evenals Maatskip (Menno Koen) en White Hawk (Sybout Hiemstra) in de ORC-3. Het beloven op voorhand spannende wedstrijden op een hoog niveau te worden.

 

Foto: Klaas Wiersma Media

Last modified: 5 mei 2015
Sluiten