Nieuws

Alkmaar Open

Op het Alkmaardermeer gaat vrijdag het Alkmaar Open van start. Gezeild wordt vanuit de haven van de Alkmaarsche Roei-en Zeilvereniging in Akersloot.

18:27

18 augustus 2011

Het driedaagse evenement is voortgekomen uit de bekende Alkmaardermeer. Minder dagen maar meer wedstrijden in korte tijd. Dat is al enkele jaren de succesformule van het Alkmaar Open. Om snel achter elkaar meerdere de races te kunnen varen, wordt gebruik gemaakt van twee verschillende startschepen. De een schiet de kielboten weg. De ander de midzwaardboten. Om te voorkomen dat de verschillende klassen in elkaars vaarwater komen te liggen varen de kielboten op het lange deel van het meer tussen De Woude en Uitgeest. De kleinere boten ten oosten van de jachthaven van de Alkmaarsche Roei-en Zeilvereniging. Deze laatste locatie grenst aan het recreatieterrein waar vandaan belangstellenden van dichtbij alle races kunnen volgen.

Bijzonder zijn de sprintwedstrijden op zaterdag. Hierbij is het de bedoeling dat de deelnemers zo snel mogelijk vanaf de start naar de in de windse bovenboei zeilen waar meteen de finish is.

De Valkenklassse met 15 boten en de 12-voetsjollen met 14 zijn de grootste klassen. Andere deelnemende klassen zijn de Draken, Regenbogen, Spankers, Finnjollen, Splash, Sunfish en Vrijheid.

(EvS)

Last modified: 18 augustus 2011
Sluiten