Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Acht uren Oosterschelde succesvol

11:38

Het Nationaal Park Oosterschelde vormde het decor voor de 77 deelnemers aan de 8 uren Oosterschelde. De wedstrijd begon met een voorspelde 7 knopen wind en een grijze lucht.  De weergoden waren de deelnemers later op de dag goed gezind met matige wind en enkele stapelwolken.

Acht uren OosterscheldeSteun aan Nationaal Park Oosterschelde

Het Nationaal Park Oosterschelde heeft in deze editie een bijzondere rol gespeeld. Van het inschrijfgeld werd per deelnemer € 10,00 aan het park gedoneerd. Voorzitter Jaap Moll heeft op de conferentie Koester de Oosterschelde in Bruinisse een bedrag van € 770 aan Siebe Kramer van Nationaal Park Oosterschelde overhandigd.

De winnaars

Met 54,91 zeemijl op de teller heeft de heer Van Doorn met het schip Lady of the Dawn de langste afstand gevaren. Dit leverde de eerste plek op in de ORC klasse. In de Toerklasse ging het goud naar de heer Vogelaar met het schip Finally. In de Toerklasse met spi ging de overwinning naar de heer Van der Vrie met de Zee Deler. De OGA klasse werd gewonnen door de heer Van Spierenburg met de Cum Annexis C.A. WSV Sint-Annaland.

In totaal zeilden de deelnemers 2851,28 zeemijlen, met een gemiddelde snelheid van 5,02 knopen.

Last modified: 18 september 2013
Sluiten