Actueel, Nieuws

Aangepaste zeilvloot KWV Frisia nog groter

14:01

Stichting Gehandicapten Watersport (SGW) Grou heeft tijdens de opening van het Zeilcentrum Grou drie speciale zeilboten geschonken aan de Koninklijke Watersportvereniging Frisia (KWV). Het KWV richt zich met haar commissie Alles Is Mooglijk op mensen met een beperking. De stichting bood een tweetal mini-J’s en een 2.4 mR aan, de boten zijn speciaal ingericht voor mensen met een lichamelijke beperking.

2.4mr en miniJ Van Sneek terug naar Grou

De Stichting Gehandicapten Watersport Grou, exploitant zonder winstoogmerk van de aangepaste rondvaartboot MS Markol, heeft de drie boten bij de oprichting van de stichting in haar bezit gekregen. De stichting heeft ze eerder uitgeleend aan Stichting Aangepast Zeilen in Sneek en dit jaar weer naar Grou gehaald, waarna ze zijn opgeknapt en voorzien van nieuwe zeilen.

Van de mini-J zijn de Fokken door Zeilmakerij Molenaar geschonken en de grootzeilen door SGW Grou zelf. De 2.4 mR is voorheen geschonken door Kuiper Verzekeringen uit Heerenveen en eerder dit jaar door Ritske van der Meer opgeknapt. Hij heeft hulp gehad van Kunstgroep en uitleen Atteljee uit Leeuwarden, welke een aantal tekeningen hebben gemaakt. Deze tekeningen zijn door Herman Woltjer van SignStore in full-color geprint en geplakt op de 2.4 mR. Dit plakken is gebeurt nadat jachtschilder Tjitte Kneefel de boot weer strak in de verf had gezet.

Tevredenheid

KWV Frisia is blij met de drie boten, maar ook met de samenwerking met SGW Grou. Dit bleek wederom tijdens de open dag van het Zeilcentrum Grou, waar de MS Markol elk uur een rondvaart vanaf de Blikpolle maakte. KWV Frisia hoopt dat deze samenwerking nog lang zal voortduren.
De aangepaste zeilvloot van KWV Frisia bestaat nu uit twee mini-J’s, één 2.4mR en twee Hansa boten. Daarnaast heeft de commissie AIM de beschikking over een speciale rubberboot, welke is ingericht om te begeleiden bij het aangepast zeilen.

Last modified: 25 september 2013
Sluiten