Nieuws

470 WJK: Dutch Day!

10:07

Dutch Day tijdens het 470 Jeugd WK te Takapuna, Nieuw Zeeland. Zowel de meiden, Afrodite Kyranakou en Jeske Kisters als de jongens, Dirk Bennen en Rogier Weijers, behalen de dagoverwinningen en doen volop mee om de medailles.

Soms te veel genieten
Onder mooie wind omstandigheden, 12-18 knopen (3/4 Beaufort), genieten de Dirk Bennen en Rogier Weijers soms net iets te veel gedurende de 4e racedag tijdens dit Jeugd WK. Een mooie start en veel winst direct in het eerste deel van de wedstrijd maakt ze net iets te overmoedig, waardoor ze te laat hun echte winst incasseren door mee te gaan met het veld en net weer wat bootjes verliezen. Een mooie 3e plaats bij de bovenboei is toch nog het resultaat en die geven ze niet meer weg. De meiden Afrodite Kyranakou en Jeske Kisters gaan eigenlijk mee in dezelfde strategie en varen mooi in de kop van de samengevoegde velden van de jongens en meisjes. De concurrentie van de andere dames teams is eigenlijk ver te zoeken, maar een klein moment van onoplettendheid maakt toch dat de Duitse Annika Bochman, Jeugd Wereldkampioen 2011 in Medemblik, net de winst voor hun neus wegkaapt.

Race 10 tijdens dit Jeugd WK loopt in eerste instantie minder soepel. De start is wat chaotisch met een plots draaiende wind en even lijken vooral de jongens slachtoffer. Echter na een minuut gaat de turbo vol open en is ieder klap raak. Zelfs het ver uitgelopen Australische jongens team wordt bijgehaald en zo verdienen ze de overwinning tijdens de laatste race van deze dag.
Afrodite en Jeske houden, net als de Nederlanders thuis, het hoofd koel en varen wederom naar een 2e plaats in het damesklassement, waar de direct concurrentie ver achter in het veld achter blijft.

Medailles in zicht
Met nog 2 dagen te gaan doen beide deelnemende Nederlandse teams volop mee om de medailles. Afrodite en Jeske zijn inmiddels 7 punten uitgelopen op de concurrentie en stevenen af op een mogelijke Wereldtitel. Dirk en Rogier doen weer volop mee om de medailles en staan nu 3e met een redelijke achterstand op nummer 1 en 2, Italie en Nieuw Zeeland, en iets minder marge op de landen achter hun.
Nog een spannende laatste dagen!

Volg de teams via:

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten