Actueel, Nieuws

27e International Easter Optimist Regatta

11:23

Van 6 tot en met 9 april organiseert Watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 27e International Easter Optimist Regatta. Van 6 tot en met 9 april organiseert Watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 27e International Easter Optimist Regatta.

Dit jaar zullen rond de 250 deelnemers (jongens en meisjes) uit meer dan tien landen strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven. De Easter Regatta begon in 1986 met 75 deelnemers uit voornamelijk de Scandinavische landen, die op deze manier al in het voorjaar wedstrijd konden zeilen terwijl er bij hen zelf nog ijs lag. In de eerste jaren groeide het evenement snel en moest er een maximum van 270 deelnemers worden ingesteld. In veel landen wordt er dan ook selectie gevaren om aan de Magic Marine Easter Regatta mee te mogen doen. De deelnemers zijn dit jaar afkomstig uit Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Tsjechië, Portugal, Ierland, België, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland.

Een groot team van vrijwilligers van de WV Braassemermeer en de OCN zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Veiligheid is heel belangrijk. Uiteindelijk zijn er heel veel boten op het water, waaronder deelnemers, toeschouwers  en begeleiders. Met Pasen kun je bovendien alle soorten weer verwachten. Het kan prachtig voorjaarsweer zijn, maar het kan ook heel anders uitpakken. Twee jaar geleden sneeuwde het zelfs. Ook daar moet je op voorbereid zijn

De deelnemers worden in zes groepen verdeeld, welke afwisselend tegen elkaar varen. Op vrijdagmiddag gaat het evenement van start met de eerste twee races. De hele week voorafgaand aan het evenement zijn er deelnemers uit diverse landen aan het trainen om te wennen aan de lokale omstandigheden. Zaterdag 7 april en zondag 8 april staan er iedere dag drie wedstrijden op het programma. Aan de hand van de resultaten tot dan toe, worden de drie groepen, goud, zilver en brons, voor de twee finaleraces van maandag vastgesteld. Na deze wedstrijden zal bekend worden wie de titel overneemt van Bart Lambriex, de winnaar van vorig jaar. Misschien wordt het weer een heel Nederlands podium.

De Easter Regatta heeft een unieke sfeer. Op het water, maar ook bij de Vereniging. Het clubhuis en het terras staat vol met ouders en familieleden met verrekijkers die de wedstrijden volgen. Vergeet niet dat bij iedere deelnemer ook nog een gezin hoort. Ouders, broertjes zusjes, maar ook trainers komen hiernaar toe en ontmoeten elkaar in het clubhuis. Daar staat tijdens de Easter Regatta een groot houten paasei met daarop een foto’s van de winnaars van voorgaande jaren.

De Watersportvereniging Braassemermeer in Roelofarendsveen is een actieve vereniging met veel aandacht voor zeiltrainingen en nationale en internationale zeilwedstrijden. De vereniging heeft ruim 900 leden, waaronder winnaars van Olympische titels, de Volvo Ocean Race en de America’s Cup. WV Braassemermeer beschikt over vele faciliteiten, zoals een ruime haven en een gezellig clubhuis met grandioos uitzicht over de Braassemermeer.  Wie de internationale sfeer daadwerkelijk wil opsnuiven, moet vooral even een kijkje nemen bij de wedstrijden vanaf het terras van het clubhuis.

Dagelijks worden de uitslagen en foto’s op de website geplaatst.

Meer informatie over de vereniging en de wedstrijden vindt u op de onderstaande websites: www.braassemermeer.nl, www.optimist.nl, www.magicmarine.nl

Klik hier voor de flyer!

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 5 april 2012
Sluiten