Nieuws

25ste 6 Uren van de Nieuwe Meer

Op 14 november vindt voor de 25ste keer de 6 Uren van de Nieuwe Meer plaats. Dit is een zeilwedstrijd voor de Laserklasse, georganiseerd door de watersportvereniging De Koenen aan de Nieuwe Meer bij Amsterdam.

11:58

Op 14 november vindt voor de 25ste keer de 6 Uren van de Nieuwe Meer plaats. Dit is een zeilwedstrijd voor de Laserklasse, georganiseerd door de watersportvereniging De Koenen aan de Nieuwe Meer bij Amsterdam. De Laser is een eenmansboot, maar tijdens de 6 Uren zijn er twee stuurmannen of –vrouwen, die elkaar na elke ronde afwisselen. Het team dat de grootste afstand aflegt, is de winnaar. De start is om 10.00 uur ‘s morgens en de finish is rond 16.00 uur.


De wedstrijd is voor toeschouwers goed te volgen en de wissels bij de steigers van De Koenen zijn vaak spectaculair. De actuele stand wordt in het clubhuis bijgehouden. Er doen zo’n 70 teams mee. Tal van topzeilers, ook uit andere klassen. Andere prijzen zijn er voor de Masters (ouder dan 35 jaar), de lichtere zeilers in de Laser Radiaal en de jeugd in de Laser 4.7 en de Laser Pico.


Vijfentwintig jaar geleden begon buurvereniging De Schinkel met dit evenement. Na een aantal jaren nam De Koenen het over, toen de organisatie te veel werd voor de vrijwilligers van De Schinkel. De 6 Uren groeide uit tot een groot zeilevenement met een deelnemersveld van ruim 70 boten. Groter kan het evenement niet worden, want bij 75 deelnemers is de ruimte op de Nieuwe Meer en bij de steigers op.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten