Nieuws

1830 mijl afzien en geld toeleggen

In de haven van Plymouth maken de deelnemers aan de Round Britain Challenge zich klaar voor de start op 19 april. 8 identieke 72-voets boten zullen dan non-stop met de wijzers van de klok mee rond Engeland racen, over een totale afstand van 1830 mijl...

13:18

In de haven van Plymouth maken de deelnemers aan de Round Britain Challenge zich klaar voor de start op 19 april. 8 identieke 72-voets boten zullen dan non-stop met de wijzers van de klok mee rond Engeland racen, over een totale afstand van 1830 mijl.

(foto: www.roundbritainchallenge.com)
Op de steiger van de Royal Western Yacht Club in het Zuid-Engelse Plymouth is het een drukte van belang. De bemanningsleden zijn met de laatste voorbereidingen bezig om op tijd klaar te zijn voor de eerste training, op 4 april. Het gezelschap is zeer gemêleerd en bestaat geheel uit amateurs van alle windstreken die fiks hebben betaald om zich een plekje aan boord toe te eigenen. Zeer ervaren opstappers zijn door de organisatie gemixt met minder ervaren zeilers om zo 8 min of meer gelijkwaardige teams aan de start te brengen. Er zeilt zelfs iemand mee die nooit eerder heeft gezeild. Per boot varen 16 betalende opstappers onder de begeleiding van een professionele schipper en zijn maat.


Het evenement is op poten gezet door het Engelse bedrijf Challenge Business. De organisatie is opgericht in 1989 door de fameuze solozeiler Sir Chay Blyth, die in 1971 als eerste non-stop rond de wereld zeilde van oost naar west. Naast dit rondje Engeland is Challenge Business ook o.a. verantwoordelijk voor de organisatie van de Global Challenge.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten