Actueel

Top 5 meest gelezen artikelen van 2019

12:20

MY SONG, Loa: 40 m, Designer: REICHEL/PUGH, Builder: BALTIC

Het afgelopen jaar kenmerkt zich ook weer door mooi, spannend en indrukwekkend nieuws. Onder andere finishten de Golden Globe Race-deelnemers, er werden nieuwe wedstrijden aangekondigd, Nederlandse Olympische zeilers streden om de ‘tickets to Tokyo’ en er strandde een mysterieuze boot op het strand van Noordwijk. Ook minder leuke gebeurtenissen als miljoenenjacht My Song dat over boord sloeg en de aanvaring op de Elbe vonden in 2019 plaats. Hieronder vind je een overzicht van de 5 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar. En nu op naar 2020!

1. Vrachtschip verliest peperduur zeiljacht
29-05-2019

Het zeiljacht My Song is gedurende het transport vanuit het Caraïbisch gebied richting Ibiza van een cargoschip gevallen. In het weekend van 25-26 mei kwam het vrachtschip in een storm terecht op de Middellandse Zee. Na de val kon de bemanning slechts nog een klein deel van het superjacht zien. Dit incident heeft tot gevolg dat het 39,6 meter lange gevaarte nu waarschijnlijk als verloren wordt beschouwd.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Zó hoog zijn de boetebedragen op het water
01-07-2019

Vanaf 1 juli 2019 krijg je een bekeuring van maar liefst € 95 als je je telefoon vasthoudt tijdens het fietsen. Je kunt dus beter pas een appje sturen als je naast je stalen ros staat. Schrik je al van dit bedrag? Ook de boetebedragen voor overtredingen op het water zijn zeker niet mals. Iedereen die de waterregels overtreedt, kan forse sancties tegemoet zien. Zeilen dook in de ‘Boetebase’ op de website van het Openbaar Ministerie en zette een aantal boetebedragen voor je op een rijtje.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Koninklijk Huis stapt in The Ocean Race (1 april grap)
27-03-2019

Dat Koning Willem-Alexander een groot fan is zeilen was, wisten we al. Vorig jaar nog zeilde hij in Scheveningen aan boord van Brunel, en met De Groene Draeck, de Lemsteraak van Prinses Beatrix, heeft hij ook de nodige mijltjes afgelegd. “Nu is het tijd voor een serieus project. Offshore wedstrijdzeilen heeft me altijd geboeid en met de komst van de IMOCA naar The Ocean Race is het tijd voor actie”, aldus onze Koning.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Bekijk de beelden aan boord van de No. 5 Elbe vlak voor het ongeluk
17-06-2019

Op zaterdag 8 juni is het historische houten zeilschip No. 5 Elbe gezonken na een botsing met containerschip Astrosprinter op de Elbe. De aanvaring vond plaats ter hoogte van de Noord-Duitse plaats Stade. Bekijk de angstaanjagende beelden waarop te zien is hoe het cargoschip recht op het houten zeilschip afkomt. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog in volle gang. Wie was er fout?
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Onbemande zeilboot aangetroffen nabij Noordwijk
22-09-2019

Zaterdagochtend 21 september rond 08:00 uur werd de KNRM station Noordwijk opgeroepen voor een zeilboot aan de grond ter hoogte van de Duindamseslag in Noordwijk. Ter plaatse bleek dat er geen opvarenden aanwezig waren. De KNRM heeft de boot, die onder Nederlandse vlag vaart, losgetrokken en naar de haven van IJmuiden gesleept.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: Top 5: meest gelezen artikelen & best bekeken video’s van 2018

Omslagfoto: YCCS/StudioBorlenghi

Tags: , , Last modified: 6 januari 2020
Sluiten