Actueel

Malle Piet verdient €5000+ voor goede doel

16:45

Succes voor Malle Piet!  Al meer dan 5000 euro haalde de Jan, Paul en Alwin op voor het goeie doel. Vrijdagavond 19 oktober gooide de bemanning van de Malle Piet de trossen los vanaf Urk om een alternatieve 24 Uurs te zeilen voor het goede doel. En met groot succes! Eerder schreven we al wat de heren ertoe bracht deze tocht te varen.

Bij het vertrek vanuit Urk op vrijdagavond 19 oktober kreeg de bemanning extra wind in de zeilen door de ereboog van water, gevormd door de Brandweer Bilthoven en de KNRM Urk. Wind hadden de mannen nodig, want het doel was om in een etmaal zoveel mogelijk mijlen te zeilen. ’s Nachts ging de wind liggen, waardoor helaas de gewenste 150 mijl niet werd gehaald.

Uitzwaaien:

Zo werden de mannen uitgezwaaid bij de start van hun zeiltocht:

Proost op het leven

V.l.n.r.: Jan, Alwin & Paul

Het rustige weer was wel positief voor de ‘toast to life’ die om 24.00 uur plaatsvond. Met een witte vuurpijl en champagne werd getoast op alle mensen die de afgelopen periode de alternatieve 24 Uurs hebben gesteund. Onder andere met mooie verhalen, geld en hulp. Ook werd er getoast op degenen die op dit moment leven met kanker of die niet meer bij ons zijn.

Afgelopen tijd sloeg het noodlot toe: alle drie de crewleden krijgen het onheilspellende bericht dat naasten door kanker zijn getroffen. De tocht voor de Malle Piet werd afgeblazen. Alle aandacht ging uit naar de zieke familieleden. Tóch bleef het knagen en kregen de mannen het idee om alsnog een alternatieve 24 Uurs te varen met als doel geld inzamelen voor twee goede doelen: Stichting Vaarkracht en de Maarten van der Weijden Foundation.

KNRM onthaalt de Malle Piet-bemanning als helden:

‘Overweldigend’

Jan, Paul & Alwin zeilden dit weekend voorlopig bijna € 5000 euro bij elkaar met hun 24-Uurs Zeil Challenge. Voor het trio aan de uitdaging begon, zochten zij sponsoren die bijdragen voor minimaal € 0,05 cent per gevaren mijl om deze twee doelen te steunen. Uiteindelijk hebben zij in 24 uur bijna 100 mijl afgelegd.

Na de finish zaterdagavond in Medemblik noemden de drie mannen de alternatieve 24 Uurs ‘overweldigend’.

En volgend jaar?

Of de Malle Piet-24 Uurs een terugkerend evenement wordt weten we niet. Maar het succes belooft veel goeds voor de toekomst. We zijn benieuwd.

Omslagfoto en beeld: Malle Piet

Tags: Last modified: 24 oktober 2018
Sluiten