Actueel

KNRM reddingstations ontvangen duizenden euro’s

16:00

(c) Arie van Dijk

Dit jaar deden vier KNRM reddingstations mee aan de campagne ‘Help Nederland vooruit’. Lokale initiatieven maken hierbij kans op een donatie van het ING Nederland fonds. De hoogte van het bedrag wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen. Zaterdag 9 maart kregen de initiatieven de cheques overhandigd.

5 donaties per regio

knrm

(c) KNRM

Eerder schreven we dat de reddingstations in Dordrecht, Enkhuizen, Harlingen en Scheveningen elk, afhankelijk van het aantal stemmen, € 5000 konden ontvangen. Met het geld willen de stations onder andere een led bord met (weers)informatie, overlevingspakken en opleidingen financieren. Zaterdag 9 maart hebben op bijna 50 ING advieskantoren in Nederland de uitreikingen plaatsgevonden. Per regio zijn er vijf donaties uitgereikt: € 5000, € 3000, € 2000, € 1500 en € 1000.

knrm

(c) KNRM

€ 5000, € 5000, € 3000 & € 2000

Twee van de vier KNRM reddingstations hebben het hoogst mogelijk bedrag ontvangen. Station Scheveningen (regio Den Haag-West) en Harlingen (regio Leeuwarden) hebben beide een cheque van € 5000 overhandigd gekregen. Station Enkhuizen (regio Hoorn) krijgt € 3000 bijgeschreven en Dordrecht (regio Dordrecht) € 2000.

Station Scheveningen heeft met slechts vier stemmen verschil met de nummer twee het grootste bedrag gewonnen. En op Facebook valt er te lezen dat het KNRM reddingstation in Enkhuizen van het bedrag twee overlevingspakken kan aanschaffen.

Plicht roept

Terwijl reddingboot KBW 1910 op weg was naar een schip in nood in de Biesbosch nam de secretaris van de Plaatselijke Commissie de cheque in ontvangst.

Lees hier meer over Help Nederland vooruit.

Omslagfoto: KNRM

Tags: , , , , , , Last modified: 11 maart 2019
Sluiten