Actueel

Kip per zeilboot rond de wereld

14:13

Het is dierendag! De meesten van ons die een huisdier aan boord hebben, hebben waarschijnlijk een hond of kat. Voor Fransman Guirec Soudée gaat die vlieger niet op. Guirec heeft namelijk ruim drie jaar rond de wereld gezeild met Monique, zijn trouwe kip. Onlangs is er een boek verschenen over hun bijzondere reis. Een mooi voorbeeld van de liefde tussen mens en dier!

(c) Guirec Soudée met Monique en het nieuwe boek

Liefde op het eerste gezicht

In dit waargebeurde verhaal delen Guirec en Monique hun belevenissen. De avonturen zijn zowel ongelooflijk als hartverwarmend. Guirec en Monique hebben elkaar in 2013 op de Canarische Eilanden ontmoet. Het was liefde op het eerste gezicht. Guirec kreeg het idee om Monique mee te nemen op zijn reizen om hem van eieren te kunnen voorzien. In mei 2014 zeilden ze samen over de Atlantische Oceaan naar St. Barts. Monique heeft echte zeebenen en nog nooit last gehad van zeeziekte. Toen het tweetal vier maanden lang vastzat in het ijs van Groenland hield Monique Guirec in leven met haar eieren.

Kip Monique (c) Guirec Soudée

Duo met een missie

Online zijn de twee een groot succes. Op Facebook is hun pagina bijna 124.000 keer geliked en op Instagram hebben ze 40.000 volgers! Op de video’s die te vinden zijn op deze kanalen zie je onder andere hoe Guirec en Monique surfen, de kou in Groenland trotseren en te maken krijgen met heftig weer tijdens het zeilen.

Guirec heeft besloten om tijdens zijn stops te praten over hun expeditie op scholen en universiteiten. Via de foto’s en video’s die hij uitbrengt, stelt hij zijn visie op schoonheid voor en toont hij de kwetsbaarheid van de aarde.

Bekijk hier de avonturen van Guirec en Monique:

Omslagfoto: Guirec Soudée

Last modified: 4 oktober 2018
Sluiten