Actueel

Is er een nieuwe ‘containerramp’?

08:58

Nederlandse vissers hebben een aantal containers in de Noordzee opgemerkt. Die zouden vlak boven de Duitse Bocht van boord zijn gevallen. Volgens Rijkswaterstaat zijn de containers afkomstig van een schip dat op Duitse wateren vaart. De opsporing is in handen van de Duitse Kustwacht.

Kottervisser Sander Meijer van de NG12 Prins Maurits maakte melding van dobberende containers. Hij heeft een sonar met side scan aan boord en kan daarmee tot 140 meter diep kijken. Hij heeft ‘grote objecten’ op de bodem zien liggen. Ook collega’s van de kotter NG21 Maria Chris lokaliseerden vier containers op de bodem. Meijer laat weten dat de schattingen oplopen dat er tot 200 containers over boord zijn gegaan.

MSC Zoe

In de nacht van 1 op 2 januari 2019 verloor de MSC Zoe 342 containers op de Waddenzee. Nog steeds wordt er lading gevonden.

1816 verloren containers

Op maandag 30 november ging het ook al goed mis op de Stille Oceaan. Het containerschip, ONE Apus, kwam in een zware storm terecht en verloor daardoor maar liefst 1816 containers 1600 mijl ten noordwesten van Hawaï. Op dinsdag 8 december kwam het schip aan in de haven van Kobe (Japan). Lees hier meer over die catastrofe.

Lees ook: Containerschip MSC Zoe verloor tot twee keer toe lading

Omslagfoto: steve gibson from Airlie Beach, Australia/CC BY-SA 2.0

Tags: , , , , , Last modified: 9 december 2020
Sluiten