Actueel

Stoer zeilen tussen kerst en oud en nieuw

11:04

IJsbeerenburgtocht

In 2015 was het nog een experiment en vanaf 2016 al een traditie: de IJsbeerenburgtocht. De Kustzeilers organiseren tussen kerst en oud en nieuw wederom een rondje Waddenzee en IJsselmeer. Ligt je boot nog in het water en laat je je niet afschrikken door een beetje kou? Vaar dan mee!

Geen excursies of walprogramma, maar wel lekker uitwaaien in de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw. Op woensdag 27 december verzamelt de groep in Enkhuizen en de volgende dag wordt er naar Den Helder gezeild voor de Stamppotsteigerborrel. Vrijdag 29 december wordt er, met stroom mee, via Kornwerd koers gezet richting Makkum. Op 30 december zeilt de vloot terug naar Enkhuizen, waarna je bruisend en geheel opgefrist klaar bent voor de jaarwisseling. Thermokleding, mutsen, handschoenen, warme chocomel, glühwein, Beerenburg, stamppot en oliebollen zijn de ingrediënten voor deze dagen.

Schrijf je in!

Deelname aan deze sfeervolle tocht staat ook open voor niet-leden (de kosten bedragen €10 euro p.p.). Graag aanmelden vóór 20 december via de website van de Kustzeilers. Dit in verband met communicatie over het weer, mogelijke aanpassing van de route, etc. Er wordt niet uitgevaren bij mist, een voorspelde wind van meer dan 22 knopen (Bft 6) of vorst.

Omslagfoto: Bureau Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers

Last modified: 18 december 2017
Sluiten