Actueel

Herfstblues? Bekijk deze populaire zeilvlogs

11:32

Heb je de herfstblues te pakken, of zit je er tegenaan? We helpen je om er ver weg van te blijven. Toch kunnen we ons voorstellen dat je op een regenachtige dag besluit om niet het water op te gaan. En wat is er dan leuker om filmpjes over zeilen te kijken? Probeer met onderstaande tips maar eens niet te bingewatchen (oftewel: marathonkijken).

Alluring Artic De Finse Juho zeilt en skiet in Noord Noorwegen. Koud, maar wat een toffe beelden!

Erik Aanderaa Deze stoere Noor is voor niks en niemand bang. Solo zeilt hij alsof zijn leven er vanaf hangt. Zijn meest recente tocht (afgelopen zomer) is een rondje Noorse Zee. Met indrukwekkende dronebeelden.

Sail Life Héél veel klussen.

RAN Sailing Dit Zweedse stel zeilt,samen met dochter Vera (1), op hun Najad 440 momenteel in Scandinavië rond.

Sampson Boat Co Oké, hij is nog niet aan het zeilen…maar wel tof!

Sailing Uma Hij komt uit Canada, zij uit Haïti…en al zeilend ontdekken ze heel de wereld. Ze zijn onlangs uit Nederland vertrokken

Fair Isle Dit Engelse stel woont op hun Kotter getuigde 48 voet Hans Christian. Momenteel op de Middelandse Zee

Sailing Florence Jong Brits stel, momenteel in Indonesië.

Wild we Roam Dit jonge Amerikaanse stel verruilde recent hun busje in voor een boot. En niet zomaar een boot: een Hallberg-Rassy Rasmus 35.

Yndeleau En natuurlijk niet te vergeten onze eigen vloggers: Dertigers Jurre Witte en Suzanne Legtenberg. Zij zijn eind augustus met hun Van de Stadt 44, genaamd Yndeleau, vanuit Amsterdam vertrokken voor het grote avontuur.

Adventures of an old Seadog Berry zeilt solo de wereld rond, bekijk hier zijn no nonsens video’s.

Hilma sailing Oskar en Lisa vertrekken uit Zweden om de wereld te ontdekken.

Sailing La Vagabonde Dit Australische jonge stel leeft al vijf jaar een droom. Sinds drie jaar zeilen ze op een Outremer 45 catamaran. Was het eerst hun tweeën, nu zeilt hun zoontje Lenny van bijna drie mee.

Sailing Cadoha Carly, Dominic en hond Hank

Expedition Evans Brett and Jade besluiten tijden de coronacrisis een boot te kopen. Het wordt een Beneteau 49 uit 2008. Het klussen is begonnen.

Windhippie Sailing Holly: 27 jaar jong, (te) gek mens, solozeilster: knapt eigen boot op en gaat ermee de wereld over.

Sailing Exodos Nederlands stel koopt in Griekenland een boot om op te knappen, lekker kneuterig.

The Sailing Frenchman Tip voor in de verrereizencategorie.

White Spot Pirates Duitse Nike Steiger brengt haar zeeverhalen via video, en dat doet ze erg goed.

Sailing SV Delos Stel zeilt zelfvoorzienend.

Patrik Laine Verrereizencategorie

SY Anne Marie Uit de oude doos: Max van Keulen volgde tijdens zijn reis voor ons. Bekijk hier de serie terug, de moeite waard.

Guirec Soudée Huisdieren mee aan boord, we zien het allemaal voorbij komen. Maar dan hebben we het over een hond of poes. Maar Guirec zeilt met een…kip genaamd Monique.

Ryan & Sophie Sailing Ryan uit Amerika en Sophie uit Frankrijk laten hun corporate banen achter om zonder zeilervaring een boot te kopen, op te knappen en gewoon te gaan.

Mis je nog iets in deze lijst?

Wat een digitaal rondje redactie al niet doet, een toffe lijst met voor iedere zeiler wat wils. Staat jouw favoriet er nog niet tussen? Laat het ons weten, en we voegen ‘m aan de lijst toe.

Update: Zeilen lezers suggereerden nog de volgende vlogs:

Sailing Parlay Revival Koopt een catamaran die door orkaan Irma beschadigd is en knapt hem op. Nu toch extra schade en getroffen door bliksem.

SAILING into FREEDOM Een Australiër en een Portugese. Hun catamaran vergaat, maar ze zeilen nu in een oude monohull.

Sailing Doodles

Captain Rick Moore

Sailing Zingaro

Sailing Nandji – Frothlyfe

Free Range Sailing Een 50 jaar oude 30 footer die rond Australië trekt.

Follow the Boat Stel uit Brazilië die eerst een Tiny house bouwden en toen hun droomboot vonden en die nu helemaal zelf een grote refit doen.

Mothership adrift Een Engelse familie met drie kinderen die het roer helemaal omgooide, homescoling en het leven op een boot

Sailing Twinga (zelfs drie keer genoemd!)

100 rabbits Een jong stel dat op een piepkleine boot een designstudio heeft en prachtige filmpjes maakt. Heel ander kaliber dan alle andere zeilfilmpjes die we kennen.

 

Omslagfoto: Screenshot video Erik Aanderaa

Last modified: 21 oktober 2020
Sluiten