Actueel

Gezocht: personen die een vakantiebaan op slippers willen

Voor komend jaar is de KNRM weer op zoek naar lifeguards

10:10

Zoek jij een vakantiebaan op slippers? Dan is de functie van lifeguard wellicht iets voor jou. In de zomermaanden houden lifeguards dagelijks toezicht op recreanten op het strand en in de zee. KNRM lifeguards zijn actief op de Friese Waddeneilanden Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. Hier bevinden zich tezamen tien strandlocaties waar in 2021 in totaal 683 inzetten zijn geweest. Voor komend jaar is de reddingsmaatschappij op zoek naar nieuwe helden op slippers.

Als lifeguard beoordeel je onder andere de zee- en strandomstandigheden, geef je voorlichting, voorkom je dat recreanten in gevaarlijke situaties terechtkomen, voer je hulpverleningen en reddingen uit, houd je je bezig met EHBO en breng je verloren kinderen terug naar familie. Kortom: je wordt ingezet om de strandbezoekers een leuke en vooral veilige stranddag te geven.

 

Toelatingseisen

Spreekt het bovenstaande takenpakket je aan en ben je ook nog eens minimaal 18 jaar oud? Kun je binnen acht minuten 400 meter voorwaartse slag (borstcrawl, schoolslag of combinatie van beide) zwemmen in een 25 of 50 meter bad? Voltooi je een hardlooptest van ongeveer één kilometer? En ben je minimaal vier weken aaneengesloten beschikbaar in de maanden juli en augustus? Dan is het wellicht interessant om hier een informatiepakket aan te vragen waarin je alles leest over de werkzaamheden, salaris, accommodaties én de interessante opleidingen die je krijgt. Alle lifeguards moeten natuurlijk goed voorbereid het seizoen ingaan en daarom vinden in het voorseizoen (mei en juni) de opleidingen plaats.

De selectiedagen voor 2022 staan gepland op zondag 13 en zaterdag 19 maart. Houd de website en sociale mediakanalen van de KNRM in de gaten voor meer informatie.

Omslagfoto: © Martijn Bustin/KNRM

Tags: Last modified: 19 januari 2022
Sluiten