Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand september

09:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand september op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Duitse zeilers geconfronteerd met piraten in Spanje
26-09-2020

Peter Fricke en zijn vrouw Lioba, een Duits stel dat rondzeilt op hun Lagoon 42 Marianne, zijn lastiggevallen door piraten. Dit gebeurde aan de rand van de Golf van Cádiz, voor de zuidwestkust van Spanje. Vroeg in de ochtend zag de schipper dat een rib met grote motoren door de ankerplaats voer om blijkbaar een ​​later slachtoffer te bespioneren, zoals Fricke nu vermoedt. Toen hij en zijn vrouw kort daarna het anker ophaalden om hun reis naar de Middellandse Zee voort te zetten, zagen ze na een tijdje dat twee ribs hen volgden.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Royal Huisman bouwt jacht met ‘intrekbare’ voortstuwing en strandclub
09-09-2020

Royal Huisman bijt zich wederom vast in een mooi en uitdagend project. De scheepswerf in Vollenhove is druk bezig met het realiseren van ‘Project 404’, een 196 voet aluminium superjacht. Onlangs is de imponerende romp gekeerd, en gaat het project de volgende fase in. Bijna alles wat zich tussen het uiteinde van de hefkiel en het topje van de 75 meter lange mast bevindt, belooft bijzonder te worden.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Video: orka vernielt roer van zeilboot in Spanje
15-09-2020

Wetenschappers staan voor een raadsel, want hoe kan het dat orka’s boten aanvallen bij de Spaanse en Portugese kust? De afgelopen periode hebben de dieren vanaf Gibraltar tot Galicië watersporters lastiggevallen waarbij schepen werden beschadigd en bemanningsleden gewond raakten. Over deze voorvallen kwamen de laatste tijd diverse meldingen binnen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Zien: beelden van een ‘vliegend’ America’s Cup-team
20-09-2020

Beelden van snelle zeilboten zijn altijd leuk om te zien, maar als het dan ook nog eens lijkt of ze vliegen is het helemaal prachtig. America’s Cup-team INEOS TEAM UK heeft recentelijk nieuwe beelden vrijgegeven. De titel van het filmpje is Ode to Britannia I en als onderschrift hebben ze geschreven ‘The beauty of the flying beast’. Niet voor niets is de video al 785 keer op Facebook gedeeld, want mooi zijn de shots van het ‘vliegende beest’ zeker.
Klik hier om de video bekijken

5. Webcams brengen 9 en 10 Bft. in beeld
26-09-2020

Het waait hard! Wie het marifoonbericht op de website van het KNMI bekijkt, ziet dat er in Vlissingen zelfs een windwaarschuwing van Bft. 10 van kracht is. Bij Zierikzee – Hoek van Holland waait het west tot noordwest 9 en bij IJmuiden – Texel – Harlingen staat 7 uit het zuidoosten. Wij hebben wat rond gezocht op internet en we vonden een aantal webcams die langs kustplaatsen staan. Uitgevaren watersporters zijn amper in beeld, maar ‘overslaande rollers’ zijn er genoeg.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand augustus

Omslagfoto: Xemenendura/CC BY-SA 3.0

Tags: , , Last modified: 28 september 2020
Sluiten