Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand mei

12:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand mei op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Corona: mag er nog recreatief gevaren worden in Nederland?
22-04-2020

Wat zijn de mogelijkheden om op eigen verantwoordelijkheid in Nederland te varen? We informeren regelmatig bij betrokken partijen om te horen wat de stand van zaken precies is.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Eigenaresse teruggevonden zeilboot: “Ik stond bij een lege box te kijken”
20-05-2020

De Bavaria 42 Noorderzon van Adèle Wasscher, die begin mei uit de Compagnieshaven in Enkhuizen werd gestolen, is teruggevonden. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Vermoedelijk gaat het om twee mannen van 20 en 21 jaar uit Huizen en een 64-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zeilen sprak met een dolgelukkige Adèle.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Goed voorbereid op reis: is jouw haven open?
07-05-2020

De routekaart die de regering 6 mei presenteerde geeft perspectief. De maatregelen worden langzaam en stap voor stap versoepeld. Dit geeft dus ruimte om plannen te maken voor een lang weekend weg of vakantieplannen komende zomer. Op eigen kiel of op een huurboot Nederland (her)ontdekken, een mooi vooruitzicht. Maar waar gaat de reis naartoe? In welke havens ben je als passant welkom, en draait die ene brug wel? We helpen je graag goed voorbereid op pad met de Zeilen interactieve jachthavenkaart.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Run op tweedehands zeilboten
30-04-2020

Uit de markt horen we dat er veel vraag is naar gebruikte zeilboten in het lagere segment. Van open boten, tot boten rond de 40/50 duizend euro. Komende zomer worden er minder vakantievierende buitenlanders (voornamelijk Belgen en Duitsers) verwacht; voornamelijk Nederlanders vieren vakantie in Nederland. En waar kun je beter vakantie vieren dan op het water? Zeker met de nieuwe anderhalvemeter-maatschappij die waarschijnlijk nog lange tijd het ‘nieuwe normaal’ zal zijn. Veel mensen investeren in een eigen boot, ze kopen er één of knappen hun eigen boot op.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Video: Sleepboot voorkomt dat stuurloze zeilboot wordt overvaren door een tanker
12-05-2020

Een zeilboot met problemen is maandag 11 mei uit een gevaarlijke situatie gered bij de Spijkenisserbrug. Een tanker was onderweg naar zee en werd daarbij begeleid door twee sleepboten van Muller uit Dordrecht. De stuurloze zeilboot dreigde te worden overvaren, maar werd beschermd door één van de twee slepers. Het bijna-ongeluk vond plaats op de Oude Maas tussen Hoogvliet en Spijkenisse.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand april

 

Tags: , , Last modified: 30 mei 2020
Sluiten