Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand juni

08:30

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand juni op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Video: Zeilboot zit klem onder veerboot
22-06-2020

Een zeilboot is op zondagmiddag 21 juni in de problemen geraakt met een veerboot bij Poole (Verenigd Koninkrijk). De Shrimper zat rechts onder de voorkant van de veerboot vast. Twee reddingsboten rukten uit en schoten te hulp, want door de combinatie van het getij en de wind was de kans klein dat de boot zelf vrij kon komen. De twee opvarenden waren al veilig aan boord van de chain ferry.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Zo zit het met de sanitaire voorzieningen op jachthavens
04-06-2020

Daags na publicatie van dit artikel werd bekend dat per 15 juni het sanitair op jachthavens weer mocht openen. 

Zijn de sanitaire voorzieningen op de jachthavens wel of niet open? Een vraag waarop we allemaal een antwoord willen horen. Bij de ene haven is het wel mogelijk om gebruik te maken van het toilet en op de andere haven niet. Zeilen stelde de bovenstaande vraag aan Geert Dijks, directeur van HISWA-RECRON.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3Schipper raakt onwel en boot zinkt op Prinses Margrietkanaal
26-06-2020

Op donderdag 25 juni is een schipper onwel geraakt. Rijkswaterstaat liet weten dat vermoedelijk de hitte hiervan de oorzaak is. Dit heeft er in geresulteerd dat de boot van de schipper op het Prinses Margrietkanaal, nabij het Friese Spannenburg, is gezonken. Op een foto is te zien dat er een flink lek in de romp zit.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Europa gaat langzaam open, waar kunnen we komende zomer naartoe?
18-06-2020

Europa gaat langzaam weer open voor vakantiegangers, maar hoe zit dit voor zeilers? Kunnen we vrij van het ene naar het andere land zeilen, en hoe gaat het als we daar de haven binnenvaren? Zeilers zijn een erg zelfstandig volk, maar staan altijd voor elkaar klaar. Dat viel weer eens op bij het schrijven van dit artikel. We vroegen zeilers in verschillende landen hoe de situatie ter plekke was en kregen interessante en nuttige informatie terug.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Kans op onweer, wat te doen als je op het water zit
24-06-2020

In juni hebben we een heerlijk warme week met tropische temperaturen gehad. Daarbij ook nog eens een heerlijk briesje, ideaal zeilweer dus. Moeilijk voor te stellen dat het in het daaropvolgende weekend zo om sloeg. De temperatuur zakte, de wind trok aan en draaide naar het zuid-zuidwesten. Van koud naar warm, van benauwd naar fris. Bij deze temperatuurschommelingen hoort ook onweer, iets waar vele zeilers toch een beetje bang voor zijn. Wat moet je doen om schade te voorkomen en wat kun je nu het beste doen als je op het water zit en het onweer niet kunt vermijden?
Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand mei

Omslagfoto:  Screenshot video Poole lifeboats launch to vessel pinned against chain ferry

Tags: , , Last modified: 1 juli 2020
Sluiten