Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand augustus

12:30

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand augustus op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Nu in Zeilen: Havenontlopers
18-08-2020

Niet iedereen wordt blij van een haven. Een plek aan de steiger biedt weliswaar comfort, maar in de zomer kan het er behoorlijk druk of zelfs vol zijn. Buiten de haven – op een zandbank, ankerplek of aangemeerd bij een eilandje – is er de rust, ruimte en vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Droogvallen en ankeren hebben een licht verslavende werking. Enkele havenontlopers vertellen: waarom zijn zij fan en hoe werkt het precies?
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Watersporters zelf verantwoordelijk voor niet-spoedeisende pechhulp
11-08-2020

Watersporters zijn per 17 augustus 2020 zélf verantwoordelijk om pechhulp te regelen bij niet-spoedeisende situaties. Het gaat hierbij om omstandigheden waarbij er geen acuut gevaar is voor levens en/of vaartuigen. Denk hierbij aan motorpech en hulp bij het slepen van het vaartuig naar een haven. Bij gevaar dient altijd de Kustwacht gealarmeerd te worden via 0900 – 0111 of VHF-kanaal 16.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Deze maritieme hulpverleners kun je bellen bij niet-spoedeisende hulp
18-08-2020

Watersporters die behoefte hebben aan niet-spoedeisende hulp moeten per maandag 17 augustus zélf een hulpverlener regelen. Eerder konden zij contact opnemen met de Kustwacht, die vervolgens (gratis) de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) alarmeerde. Vanaf nu is dat anders. Het ministerie geeft met deze nieuwe werkwijze gehoor aan de oproep van bergers.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Gebroken voorstag zorgt voor mastbreuk en gewonde
24-08-2020

Een zeilboot, met aan boord acht opvarenden, was op zaterdag 22 augustus onderweg van Amsterdam naar Medemblik. Vier mijl ten zuiden van Enkhuizen, op het Markermeer, brak de voorstag en dit had als gevolg dat de mast overboord viel. Hierbij werd één van de opvarenden geraakt en raakte gewond. KNRM Enkhuizen en KNRM Wijdenes kwamen in actie.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Video: zo zeilt miljoenenjacht Sea Eagle II
25-08-2020

Sea Eagle II, gebouwd op de werf van Royal Huisman in Vollenhove, heeft op woensdag 19 augustus tijdens afrondende testvaarten een topsnelheid van 21 knopen gehaald. Eerder publiceerden we al een artikel met daarin foto’s van het 81 meter lange superjacht onder zeil. Onlangs is er ook bewegend beeld van haar online verschenen en dat is best bijzonder om te zien.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand juli

Omslagfoto: Eric van den Bandt

Tags: , , Last modified: 1 september 2020
Sluiten